Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μιλάει ο κ. Πολάκης για αγραμματοσύνη. Θλιβερό

Η χώρα μας έχει την τύχη να ανήκει στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και εμείς αλληθωρίζουμε προς τριτοκοσμικές πολιτικές καταστάσεις τύπου Κάστρο, Μαδούρο και Ορτέγκα.


Σε ένα χλιαρό, αδιάφορο κομματικό ακροατήριο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έζησε το όνειρο του να μιλήσει στην πλατεία που μιλούσε το ίνδαλμα του ο Φιντέλ Κάστρο.

Συνέκρινε τον εμφύλιο της Κούβας με τον απελευθερωτικό αγώνα του έθνους μας το 1821 και είμαι σίγουρος ότι την ώρα της ομιλίας του θα τρίζανε τα κόκκαλα των εθνικών μας ηρώων που δώσανε την ζωή τους για να απελευθερώσουν την πατρίδα μας από τον Τουρκικό ζυγό....

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

΄Οποιος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πολλοί θεωρούν τον Κάστρο δικτάτορα, είναι σεξουαλικά αυτοαπασχολούμενος κύριε Ζουράρι.


Κύριε Ζουράρι πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν και με το δίκιο τους ότι, κάποιος είναι μ@λ@κ@ς όταν δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο Φιντέλ Κάστρο, (έχοντας καταλάβει την εξουσία στην χώρα του με επανάσταση, παραμένοντας ο ίδιος για 56 χρόνια αρχηγός κράτους μιας πτωχευμένης ουσιαστικά χώρας, καταπνίγοντας κάθε διαφορετική φωνή και καταλύοντας κάθε πολιτική ελευθερία, και χρίζοντας στα βαθειά του γεράματα  ως διάδοχο του τον αδελφό του), ασχέτως της όποιας χαρισματικής του προσωπικότητας, θεωρείται δικτάτορας.  



Οι αρχηγοί κρατών των "δημοκρατικών" χωρών θα παραστούν στην τελετή μνήμης που θα προηγηθεί της καύσης του Φιντέλ Κάστρο

Τα περισσότερα πολιτισμένα-δημοκρατικά κράτη στέλνουν μεσαία κυβερνητικά στελέχη για να τους εκπροσωπήσουν στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, του ανθρώπου που ελέω Θεού  (χωρίς εκλογές), κυβερνούσε την Κούβα για 50 χρόνια....

Κύριε Πρωθυπουργέ η χώρα δεν είναι παιδική χαρά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Διορίζοντας νέους ανθρώπους όπως την υπουργό εργασίας (μία νέα τριαντάχρονη γυναίκα η οποία δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή της), δεν δίνετε «ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους» απλά οδηγείτε την χώρα μας με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.....

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Έφυγε ο Φιντέλ Κάστρο: Ο επαναστάτης που μεταλλάχθηκε σε αυταρχικό ηγέτη


Πέθανε στις 5:29 το πρωί - Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο αδελφός του Ραούλ - Ο ένοπλος αγώνας κατά του Μπατίστα - Η άνοδος στην εξουσία - Η παρολίγον παγκόσμια πυρηνική σύρραξη και η μεταβίβαση της εξουσίας στον αδελφό του  - Στις 4 Δεκεμβρίου η κηδεία 

Ο Φιντέλ Κάστρο, κυβέρνησε την Κούβα με πυγμή σχεδόν για μισό αιώνα αψηφώντας 11 αμερικανούς προέδρους. Το 2006 παρέδωσε την εξουσία στον νεότερο αδελφό του Ραούλ.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη-"Σαράφης, τώρα και στα Τρίκαλα"

Γραφείο του Πρωθυπουργού εγκαινιάστηκε .. και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μου θυμίζει την πάλαι ποτέ διαφήμιση καταστημάτων ένδυσης που έλεγε "Σαράφης τώρα και στα Τρίκαλα".

Δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας κύριε Πρωθυπουργέ με δημιουργία υποκαταστημάτων του πρωθυπουργικού γραφείου και με διορισμούς μερικών ακόμα στο δημόσιο.

Χρειάζεται προσέλκυση επενδυτών για δημιουργία θέσεων εργασίας. 
Αλλά για να έλθουν επενδυτές στην χώρα μας πρέπει πάνω από όλα να σοβαρευτούν οι εκάστοτε κρατούντες και κυρίως ο δημόσιος τομέας να γίνει μικρός και αποτελεσματικός. 

Η γιγάντωση του δημόσιου τομέα δημιουργεί αργόσχολους που ψάχνουν αντικείμενο εργασίας βάζοντας ακόμα μεγαλύτερη γραφειοκρατία και δημιουργώντας εμπόδια σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα μάγεψε τον Ελληνικό λαό με την προσωπικότητα του.


Το Τwitter λάτρεψε τον Μπαράκ Ομπάμα -Αντίο Μr President!

Δύο μόνο ημέρες παραμονής στην Αθήνα του Μπαράκ Ομπάμα ήταν αρκετές για να τον λατρέψουν οι χρήστες των social media. 
Πλέκουν εγκώμια στον Αμερικανό πρόεδρο, επαινούν το στιλ και τις απόψεις του και τον αποχαιρετούν σχεδόν με... δάκρυα!


Δείτε μερικά χαρακτηριστικά tweets:
  • Κουίζ: ποιος είναι πιο επαναστάτης από τους δύο; Αυτός με την γραβάτα ή ο άλλος; #obama_athens
  • Μαθήματα πολιτικής και επικοινωνίας απο εναν εξαίρετο πολιτικό. Αντίο Μr President
  • Ενας εξαιρετος ρητορας που μιλα για πολιτικη και το μελλον αντι για ΕΣΡ,διαπλοκες, Αμφιπολη και πολεμικες αποζημιωσεις.Εκτος τοπου κ χρονου
  • Τα μισά από αυτά που λέει να καταλάβαινε ο σοφός λαός θα ήμασταν μια άλλη χώρα και αυτοί που μας κυβερνούν θα τύλιγαν σουβλάκια.
  • Αυτή η ομιλία πρέπει να διανεμηθεί ευρέως.

Γιατί άραγε ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε σαν την Βασιλειάδου στην ταινία "Η θεία από το Σικάγο"

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον λόγο του κατά την επίσκεψη Ομπάμπα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, μιλούσε την Ελληνική γλώσσα σαν ομογενής άρτι αφιχθείς από την Αστόρια.

Επειδή δεν είδα την ομιλία του live, όταν μου την δείξανε νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα και είναι από κάποιο σκετσάκι του Σεφερλή.

Τι άλλο θα δούμε Θεέ μου σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα.


Η τραγικότητα των επιλογών των Ελλήνων ψηφοφόρων αποτυπώνεται σε μία ανάρτηση στο Facebook.


Ο κ. Πολάκης με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα έγραψε:
Λαμόγια,κομπλεξικοί, δηθενάδες του μικροαστικού ψευτοευπρεπεισμού, πολιτικά φερέφωνα της διαπλοκής, πληρωμένα μικρόφωνα και κονδυλοφόροι: Καταπιείτε τη γλώσσα σας ,πνιγείτε στη Χολη σας, κρεμαστείτε απ τις γραβάτες σας. Τη σημασία αυτού που έγινε σήμερα για το Χρέος δεν την κρύβετε ότι αηδία και να πείτε.






Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μία φωτογραφία = 1000 λέξεις. Δύο φωτογραφίες ?





Άραγε, κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν?