Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλες πιέσεις σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα - Η αγορά ακούει “Ιρλανδία” και “Financial Times”

Η βουτιά του χρηματιστηρίου κατά 3% - αμέσως μετά το δημοσίευμα των Financial Τimes και με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ιρλανδία– οι εσωτερικές διαφωνίες της κυβέρνησης και, κυρίως, τα μαθηματικά που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό ( εισροές 40 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό και 46,1 δισ. ευρώ λήξεις ομολόγων) δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στην Οδό Αθηνών.....

Ειδικότερα, το δημοσίευμα έκανε λόγο για ελεγχόμενη στάση πληρωμών εντός του 2011 και αν διαβάσει κανείς τον προϋπολογισμό προσεκτικά προκύπτουν τα εξής : Οι εισροές από τον μηχανισμό είναι 40 δισ. ευρώ, και οι λήξεις παλαιών ομολόγων και τόκων είναι 46, 1 δις. ευρώ. Δηλαδή, λείπουν 6,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει να βρεθούν διότι αν δεν βρεθούν οδηγούμαστε σ’ αυτό που αναφέρουν οι Εγγλέζοι.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται κάτω από τις 1.450 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,95%. Στα 6,75 ευρώ η Εθνική χάνει 4,66%. Πάνω από 5% οι απώλειες στον ΟΤΕ, και άνω του 4% στην Τράπεζα Πειραιώς. Πάνω από 4% η πτώση στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Την ίδια ώρα, η αναταραχή στην Ιρλανδία οδηγεί χαμηλότερα το ευρώ, στα 1,3640 δολάρια, ενώ έχουν γυρίσει και στο “κόκκινο” οι ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: