Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Υπόθεση Παπαγεωργόπουλου και το περί δικαίου αίσθημα.


Σε μια κατεστραμμένη από τους πολιτικούς της χώρα, η χθεσινή καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην βουλευτή και δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργίου  ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και αναπτέρωσε την ελπίδα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι τίποτα δεν τελείωσε και ίσως να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας....

 Εάν ο Παπαγεωργόπουλος, και οποιοσδήποτε άλλος από τους πολιτικούς και τους διαχειριζόμενους το δημόσιο χρήμα υπεξαίρεσε, όχι τα μυθικά για τον μέσο Έλληνα ποσά που ακούστηκαν αλλά έστω και μία δραχμή, θα πρέπει να δικαστεί και να οδηγηθεί άμεσα στις φυλακές.

Φτάνει πια με την ανοχή που δείξαμε στους ανόητους, ανίκανους και κλέφτες πολιτικούς και τους δημόσιους λειτουργούς που οι ίδιοι πολιτικοί διόριζαν..

Φαίνεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να σταθεί στο ύψος της και να λειτουργήσει.

Η τιμωρία για όποιον κλέβει το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική.
Η διαφθορά των πολιτικών και των δημόσιων λειτουργών που οδήγησε την χώρα και τους πολίτες της σε αυτήν την κατάντια πρέπει να ανακοπεί και να παταχθεί.

Δεν αρκεί βέβαια να πάει κάποιος που έκλεψε να πάει φυλακή. Η πολιτεία πρέπει να βρει τρόπο να πάρει πίσω τα κλεμμένα. Το περί δικαίου αίσθημα το απαιτεί.

Εύγε στους Έλληνες δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: