Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Έξαρση της γρίπης H1N1 φέτος το χειμώνα

Ένα επτάχρονο παιδί πέθανε την Παρασκευή από τον ιό της γρίπης Α (H1N1), ανακοίνωσε το Σάββατο ένας υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας. Είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου που συνδέεται με την ασθένεια η οποία καταγράφηκε αυτό το χειμώνα στη Σουηδία....

Το αγοράκι ήταν ένας από τους τρεις ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό H1N1 και οι οποίοι εισήχθησαν σε διάφορες υπηρεσίες εντατικής φροντίδας της περιοχής Σκάνι (νότια), δήλωσε ο Περ Χάγκσταμ, του Σουηδικού Ινστιτούτου Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών. Πέθανε στο Χέλσινγκμποργκ.

Οι τρεις άρρωστοι είχαν το κοινό ότι ήταν ασθενείς με επιπλέον παθολογικά προβλήματα με περιπλοκές, δήλωσε ο Χάγκσταμ στην τοπική εφημερίδα Χέλσινγκμποργκς Ντάγκμπλαντ.

Έως τις 26 Δεκεμβρίου 2010 είχαν καταγραφεί 65 περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό H1N1, σύμφωνα με το Ινστιτούτο. Τριάντα Σουηδοί πέθαναν από τα επακόλουθα της ασθένειας αυτής τον περασμένο χειμώνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: