Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τι φοβίζει τους Ελληνες

Το 84% διαβλέπει μεγάλη κοινωνική ένταση και το 67% διεθνή αποδυνάμωση της χώρας.

Διαρκώς κλιμακούμενη είναι η ανησυχία της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο μεγάλων κοινωνικών εντάσεων, αλλά και την προοπτική περαιτέρω αποδυνάμωσης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι θυσίες του τελευταίου έτους αποδίδουν...
 
Οπως προκύπτει από το Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ, ο αριθμός όσων φοβούνται κοινωνική ένταση αυξήθηκε ραγδαία το τελευταίο δίμηνο και πλέον φθάνει σε ποσοστό το 84%. Επίσης, το 67% των πολιτών θεωρεί ότι η διεθνής ισχύς της χώρας απομειώθηκε.

Ενδεικτικό του κλίματος ανασφάλειας είναι και το στοιχείο που θέλει το 56% των ερωτηθέντων να θεωρεί πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να αποφευχθεί η εκλογική περιπέτεια. Ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ, αν και τραυματισμένο, προηγείται με 38,5%, με διαφορά οκτώ μονάδων από τη Ν.Δ.


Πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: