Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

2010: «Η πιο καυτή χρονιά»

Η πιο ζεστή χρονιά από το 1850, οπότε και άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες στον πλανήτη, ήταν το 2010.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, το 2010 ήταν κατά 0.53 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστή χρονιά από τη μέση θερμοκρασία για την περίοδο 1961-1990, περίοδος που χρησιμοποιείται συνήθως ως βάση, μεταδίδει το BBC....


Το έτος 2010 ακολουθούν το έτος 1998 και το 2005. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας συγκεντρώνει στοιχεία από τρεις ερευνητικές υπηρεσίες και θεωρείται ως ο πλέον αρμόδιος για ζητήματα που συνδέονται με τις θερμοκρασίες στον πλανήτη.

Τα τρία αρχεία διατηρούνται από τη ΝΑΣΑ (αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος), το NCDC (αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Στοιχείων για το Κλίμα και στη Βρετανία, από κοινού από το Κέντρο Χάντλεϊ και την Ερευνητική Μονάδα για το Κλίμα στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας(CRU).

Για το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, πάντως, το 2010 ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά, μετά το 1998.

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: