Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αποφασισμένος να μην καταθέσει για την υπόθεση Ρούμπι ο Μπερλουσκόνι



Η Μαροκινή Καρίμα στην ντίσκο Karma
του Μιλάνου το Νοέμβριο του 2010



Αποφασισμένος να μην παρουσιαστεί ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου που θέλουν να τον ανακρίνουν σχετικά με την πολύκροτη «υπόθεση Ρούμπι» εμφανίζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει λάβει κλήση για κατάθεση σε δέκα ημέρες με τις κατηγορίες της υποστήριξης της εκπνόρνευσης ανηλίκων και κατάχρησης εξουσίας....


Η Corriere della Sera γράφει την Κυριακή ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσουν να ληφθούν υπόψη κυβερνητικές υποχρεώσεις του Καβαλιέρε και παράλληλα να υπογραμμίσουν ότι η κλήση σε απολογία στον πελάτη τους θα έπρεπε να έχει αποσταλεί νωρίτερα.

Οι δικηγόροι του Ιταλού πρωθυπουργού επιμένουν, δε, ότι η αρμόδια εισαγγελία που πρέπει να ασχοληθεί από τυπικής απόψης με την υπόθεση δεν είναι αυτή του Μιλάνου, αλλά της πόλης Μόντζα, που βρίσκεται στην βόρεια περιφέρεια, πάντα, της Λομβαρδίας.

«Είναι σαφές ότι ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει χρόνο για να ετοιμάσει μια λεπτομερή στρατηγική υπεράσπισης» αναφέρουν οι αναλυτές.

Το Σάββατο, 24 ώρες μετά την δημοσιοποίηση της δικαστικής έρευνας, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «δεν έβλεπε την ώρα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, μέσα στις δικαστικές αίθουσες, και να αντικρούσει τόσο παράλογες κατηγορίες».

Το σημείο στο οποίο συγκλίνουν πολλοί αναλυτές είναι ότι έστω και αν η υπόθεση αυτή δεν οδηγήσει σε τελική καταδίκη του Καβαλιέρε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, να βλάψει ανεπανόρθωτα το προφίλ του, δημιουργώντας του αξεπέραστα προβλήματα και με την Καθολική Εκκλησία.

Η 18χρονη πλέον Ρούμπι Καρίμα σε συνεντεύξεις της στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συνεχίζει να διαψεύδει ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως έχει διαρρεύσει, όμως, από την Εισαγγελία του Μιλάνου, οι τηλεφωνικοί διάλογοι της Μαροκινής συνοδού πολυτελείας που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικοί, φέρονται να αποδεικνύουν χωρίς περιθώρια αμφιβολίας το ακριβώς αντίθετο.

Εν τω μεταξύ, οι δεκάδες κοπέλες που, σύμφωνα με την εφημερίδα Repubblica, φιλοξενούνταν από τον ζάμπλουτο πρωθυπουργό στην συνοικία του «Μιλάνο 2», την οποία έχτισε ο ίδιος με τις οικοδομικές του εταιρίες, άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή. Προσπαθούν, μάλλον, με τον τρόπο αυτό να μην συνδέσουν το όνομά τους με το όλο σκάνδαλο, αν και είναι πολύ πιθανό να τους ζητηθούν νέες, αναλυτικές καταθέσεις, από τους εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: