Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πέθανε η Σούζαν Γιόρκ - Σε ηλικία 72 ετών η Σούζαν Γιόρκ αγαπημένη του σινεμά τη δεκαετία του '60 πέθανε από καρκίνο.

Τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για το αστέρι του βρετανικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60.

Η Σούζαν Γιορκ πέθανε σε ηλικία 72 ετών, αφού τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης....

Το αστέρι του κινηματογράφου έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της στην ταινία «Σκοτώνουν τα Άλογα Όταν Γεράσουν», όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Τζέιν Φόντα, ενώ η ερμηνεία της υπήρξε τόσο καθοριστική, που απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Πρωταγωνίστησε σε κλασικές ταινίες, όπως οι Tom Jones, Ένας Άνθρωπος για Όλες τις Εποχές, Η Γυναίκα και ο Διάβολος.
Η Σουζάνα Γιορκ υπήρξε μια σαγηνευτική παρουσία μαζί με την Τζούλι Κρίστι, εξαιτίας της εξωτερικής της σπάνιας ομορφιάς.

«Δεν αγαπούσε τίποτα περισσότερο από το να μαγειρέψει ένα καλό ψητό την Κυριακή και να κάτσει δίπλα στη φωτιά ένα κυριακάτικο βράδυ. Κατά μία έννοια, ήταν σπιτόγατος», είπε η κόρη της Ορλάντο Γουέλς.

Ο γιος της Wells Ορλάντο δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι ήταν «μια απολύτως φανταστική μητέρα».

Η Σουζάνα Γιορκ είχε συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Μάρλον Μπράντο, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ και ο Πήτερ Ο'Τουλ.

Αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης το 1958, κερδίζοντας το βραβείο Ronson για πολλά υποσχόμενους σπουδαστών. Ένα από τα δεκάδες ταλέντα της ήταν η συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Ήταν επίσης υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της ως Αλίκη. Τα τελευταία χρόνια υποδύθηκε ρόλους, όπως η μητέρα του Σούπερμαν σε τρεις ταινίες Superman.

Εκτός από την επαγγελματική της εμπειρία, ήταν υποστηρικτής της Εκστρατείας για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό και έδωσε μάχη για την απελευθέρωση του Μορντεχάι Βανούνου, του πυρηνικού φυσικού που ήταν φυλακισμένος για 18 χρόνια για την αποκάλυψη μυστικών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.

Πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια: