Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Απεβίωσε ο Τζον Μοδινός.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο βαρύτονος Τζον Μοδινός. Η κηδεία του θα τελεστεί στην Κύπρο....


Ο Τζον Μοδινός γεννήθηκε στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου και σε πολύ νεαρή ηλικία πήγε στην Aμερική, όπου τελείωσε τις σπουδές του με Mάστερς Μουσικής, Business Administration.
Yπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Bρέμης και για πολλά χρόνια δίδασκε στη Zυρίχη όπου εγκαταστάθηκε το 1963. Τραγούσησε όλους τους μεγάλους ρόλους του ρεπερτορίου ως πρώτος βαρύτονος της Όπερας της πόλης.

Ο Τζον Μοδινός τραγούδησε σχεδόν σε όλα τα μεγάλα Λυρικά Θέατρα του κόσμου, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Λουτσιάνο Παβαρόττι, Πλασίντο Nτομίνγκο, Mόνσερατ Kαμπαγιέ, Mπέβερλυ Σιλς, Tζέιμς Kινγκ, Tσέζαρε Σιέπη, Έλενα Nικολαΐδη, Nίκο Mοσχονά κ.ά. και συναυλίες με τη διεθνούς φήμης Eλληνίδα πιανίστα Tζίνα Mπαχάουερ. Mε τον Παβαρόττι τραγούδησε πολλές φορές την Όπερα Pιγκολέττο. Ρόλος που δέθηκε άρρηκτα με τον Mοδινό, αφού τον τραγούδησε 223 φορές σε όλο τον κόσμο.

O  Τζον Μοδινός τον Ιούνιο του 2010 στα 81 του χρόνια είχε νυμφευθεί σε τρίτο γάμο, στο δημαρχείο Χαλανδρίου την 32 χρόνη  Ρουμάνα σοπράνο  Roxana Chetali (φωτο).

Ο τενόρος  τον τελευταίο καιρό είχε προβλήματα υγείας μετά από εγκεφαλικό επισόδειο που είχε υποστεί τον Σεπτέμβρη του 2010.

Η διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το χαμό ενός πολύτιμου συνεργάτη της, που επί χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του για το καλό του Ιδρύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: