Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία.

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος....


Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ήδη οι φαρμακοποιοί του Πειραιά πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Η σύγκρουση με το υπουργείο Υγείας οδηγήθηκε στα άκρα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο και την αναλογία ενός φαρμακείου για κάθε χίλιους κατοίκους από 1.500 που είναι σήμερα.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, ενώ δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα γιατί ήταν προσχηματικός.
"Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα" είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: