Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τανκς στο Κάιρο - Μπροστά στο «δίλημμα του δικτάτορα» ο Μουμπάρακ.

Ολο και πιο κοντά στο να βρεθεί αντιμέτωπος με το λεγόμενο «δίλημμα του δικτάτορα» πλησιάζει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς πληροφορίες από το Κάιρο αναφέρουν ότι τα πρώτα στρατιωτικά οχήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στους δρόμους.
Το δίλημμα, το οποίο βρήκε μπροστά του και ο πρώην ισχυρός άνδρας Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί της Τυνησίας, είναι ή να διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις να πνίξουν σε λουτρό αίματος μία γενικευμένη λαϊκή εξέγερση ή να μπει σε ένα αεροπλάνο και να εγκαταλείψει τη χώρα.....


Ανταποκριτές των τηλεοπτικών δικτύων CNN και Αλ Τζαζίρα μεταδίδουν ότι «στρατιωτικά οχήματα περιπολούν στο Κάιρο» αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι άνδρες του αιγυπτιακού στρατού έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.
Σε αντίθεση με την Τυνησία, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου είναι πολύ πιο πιστές στο Μουμπάρακ από ότι ήταν οι τυνισιακές στον Μπεν Αλί.
Ως γνωστόν, στην Τυνησία ο στρατός δεν χτύπησε τους διαδηλωτές - την «βρώμικη» δουλειά την έκαναν τα σώματα ασφαλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: