Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γερμανία: Δύο αγνοούμενοι από βύθιση δεξαμενόπλοιου.

Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2.400 τόνους θειικού οξέος ανατράπηκε το πρωί στο Ρήνο, στο ύψος του Ζανκτ Γκόαρ ανάμεσα στο Κόμπλεντς και το Μάιντς, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ αγνοείται η τύχη δυο μελών του πληρώματος....

Το ατύχημα, τα αίτια του οποίου είναι άγνωστα μέχρι στιγμής, σημειώθηκε γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας). «Δυο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, αλλά αγνοείται η τύχη δυο ακόμα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη γερμανική πόλη Κόπλεντς, δε φαίνεται να έχει σημειωθεί διαρροή θειικού οξέος.

Ελικόπτερα εξοπλισμένα με κάμερες με υπέρυθρες ακτίνες έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος του βράχου της «Λορελάι», μιας νύμφης της γερμανικής μυθολογίας που μάγευε τους ναυτικούς με το τραγούδι της. Ο βράχος βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλατύ σημείο του Ρήνου, όπου υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, αιτία πολλών ατυχημάτων.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από το Λουντβιγκσάφεν και είχε προορισμό την Αμβέρσα στο Βέλγιο.

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: