Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τρομοκρατία - Σύλληψη γερμανίδας καθηγήτριας ξένων γλωσσών.

Η 27χρονη Γερμανίδα Φέι Μ., καθηγήτρια ξένων γλωσσών η μητέρα της οποίας φέρεται ότι έχει εμπλακεί στο παρελθόν στη δράση της γερμανικής ένοπλης οργάνωσης Μπάαντερ Μάινχοφ-RAF, συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας....


Παράλληλα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της, επί της οδού Κιουταχείας στον Περισσό. Η 27χρονη φαίνεται ότι είχε στενή συνεργασία με τους τέσσερις αντιεξουσιαστές από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνελήθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι σε Βύρωνα και Ταύρο με βασική κατηγορία ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό οχημάτων της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Οκτωβρίου 2010 οχημάτων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των τεσσάρων υπόπτων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι είχαν πολύωρες συναντήσεις με την 27χρονη σε καφετέριες της Αθήνας. Παράλληλα είχαν συναντήσεις και με ένα άλλο πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας. Η νεαρή Γερμανίδα διέμενε παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη και προ μερικών μηνών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Οι πέντε συλληφθέντες - κατηγορούμενοι ως μέλη των πυρήνων της φωτιάς ζήτησαν και έλαβαν π ροθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι οτι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. Όπως είπε ο ίδιος «η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η μητέρα της συλληφθείσας Φαίη Μ. είχε κατηγορηθεί το 1993 από τις γερμανικές αρχες για συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις και ληστείες της οργάνωσης RAF (Φραξιά Κόκκινος Στρατός), την περίοδο 1984-1986. Θεωρείτο από τους Γερμανούς μέλος της «τρίτης γενιάς» της RAF μαζί με τον σύζυγο της με τον οποίο φέρεται να εντάχθηκαν στην ένοπλη οργάνωση το 1984. Σύμφωνα με καταγραφές της γερμανικής αστυνομίας, η Φαίη Μ. χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Γκάμπι Κραους» , με το οποίο ενοικίαζε διάφορα διαμέρισματα και δωμάτια σε πανεπιστημιιούπολη στην πόλη Τύμπικεν τα οποία ερεύνησαν οι γερμανικές αρχές.

Κύρια κατηγορία που αντιμετώπισε ήταν η απόπειρα ανθρωποκτονίας του ιδιοκτήτη πολυεθνικής εταιρείας, Ερνστ Ζίμερμαν. Σε βάρος της είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης κι υπήρχε αναζήτηση της σε πολλές χώρες του κόσμου. Στις αρχές Μαΐου του 1999 παραδόθηκε στην Γερμανική Πρεσβεία στην Βηρυττό. Ομως αφέθηκε ελεύθερη γιατί τα αδικήματα της θεωρούνται παραγεγραμμένα ενώ όπως ανέφεραν τότε Γερμανοί αξιωματούχοι «δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε οτιδήποτε σε βάρος της για την περίοδο μετά το 1986 οπότε δεν ισχύει η περίοδος της παραγραφής». Ο σύζυγος της Γερμανίδας υπόπτου σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Βιέννη το 1999.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: