Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ιταλία: Το 49% ζητεί παραίτηση Μπερλουσκόνι.

Σχεδόν ένας στους δύο Ιταλούς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρέπει να παραιτηθεί, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Corriere della Sera....

Συγκεκριμένα, από τους 800 ερωτηθέντες την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, το 49% απάντησαν ότι ο Μπερλουσκόνι πρέπει να παραιτηθεί και το 45% το αντίθετο.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησης του Μπερλουσκόνι, οφείλεται στα αντι-μπερλουσκονικά αισθήματα των ψηφοφόρων του κέντρου αλλά κυρίως του κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία» του Τζιανφράνκο Φίνι, εκτιμά η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα δημοσκοπήσεων στην Ιταλία, Ρενάτο Μάνχαιμερ, το κόμμα του Μπερλουσκόνι, «Λαός της Ελευθερίας» (PDL), «παραμένει σταθερό στο 30%» στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: