Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Για την απεργία της ΠΝΟ.


Ολοι θεωρούν ότι η απεργία της ΠΝΟ είναι άκαιρη και θα στρέψει την κοινή γνώμη ακόμα περισσότερο εναντίον των ναυτικών.  .

Παρά ταύτα οι επαγγελματίες σκληροί κομματικοί συνδικαλιστές, άσχετα με την άποψη της κοινής γνώμης, θα αναστατώσουν και πάλι το λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας τον απόπλου των επιβατηγών πλοίων....

Σιγά τα κόκκινα αυγά.
Και λοιπόν. Κατά ποιού στρέφονται οι κομματικοί επαγγελματίες συνδικαλιστές?
Κατά των πολιτικών ή κατά των εφοπλιστών?
Εναντίον κανενός από τους δύο δεν στρέφονται.

Πέραν των επιβατών των επιβατηγών πλοίων, ο μόνος που θα την πληρώσει από την κομματική και συνδικαλιστική επίδειξη δύναμης των συνδικαλιστών που θέλουν να τηρήσουν σκληρή γραμμή για λόγους ανέλιξης στην συνδικαλιστική και κομματική πυραμίδα, είναι ο Έλληνας εργαζόμενος ναυτικός της ακτοπλοϊας.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα έχουν μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική χρονιά και θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη της περυσινής συρρίκνωση του κλάδου με αποτέλεσμα περισσότεροι ναυτικοί να βρεθούν άνεργοι.
Και παρόμοια φαινόμενα απεργιακών κινητοποιήσεων, χωρίς στην ουσία να υπάρχουν κλαδικά αιτήματα που μπορεί να επιλυθούν, απλώς θα επιτείνουν το επερχόμενο πρόβλημα.

Οι κομματικοί επαγγελματίες συνδικαλιστές βέβαια δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Αντίθετα θα κάνουν την επίδειξη κομματικής δύναμης, παρατάσσοντας τα κομματικά στρατιωτάκια (ελάχιστοι από αυτούς είναι πραγματικά ναυτικοί), θα κάνουν το show τους κρεμασμένοι σε κανένα καταπέλτη και θα εξαργυρώσουν την ανδραγαθία τους με μια θέση στο Ελληνικό ή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: