Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εννέα Ναυτεργατικές Ενώσεις της ΠΝΟ καταγγέλλουν την παράνομη διακοπή της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής

Εννέα Ναυτεργατικές Ενώσεις της ΠΝΟ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν άλλα ναυτεργατικά σωματεία διότι δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ η συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
Κίνηση που δείχνει ότι υπάρχει διαχωρισμός θέσεων από την πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων...

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς «των δημοκρατικών δυνάμεων».
Μετά την συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ με τους Υπουργούς ΥΠΑΑΝ και Εργασίας κυρία Α. Διαμαντοπούλου και κύριο Γ. Κουτρουμάνη, την 08 Απριλίου 2012, δια να επανασυζητηθούν τα εύλογα δίκαια αιτήματα της ΠΝΟ, συμμεριζόμενοι το κοινωνικό αίσθημα του σύνολου των συνανθρώπων μας, απεφασίστηκε η εκτελεστική επιτροπή να συνεδριάσει για να επανασυζητήσει και να επαναεκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, παρόλη την απόσταση που μας χωρίζει από την ρεαλιστική λύση των αιτημάτων.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης, ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των εννέα από τα δεκατέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.
Διακατεχόμενοι από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη που εκπροσωπούμε, θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή μελών μιας παρατάξεως στο χώρο όπου ελάμβανε μέρος η συνεδρίαση, για να μας επιβάλλουν «δημοκρατικά» τις θέσεις τους και τον τρόπο της συζητήσεως.
Καταγγέλουμε την κατ’ εξακολούθηση παρόμοιων τακτικών.
Τέλος, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς «των δημοκρατικών δυνάμεων».

1.- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν
2.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.
3.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΡΑΔ/ΤΩΝ Ε.Ν.
4.- ΠΑΝΕΛ. ΣΥΝΔΕΣ. ΟΙΚ/ΚΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ Ε.Ν.
5.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ε.Ν.
6.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΑΡ-ΚΥΒΕΡ. Ε.Ν.
7.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΘ/ΛΩΝ – ΘΑΛ/ΛΩΝ Ε.Ν.
8.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔ. Ε.Ν.
9.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ M/S – Π/Κ – Ο/Γ Ε.Ν.»

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: