Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Θα πληρώσει κανένας πολιτικός για την κατάντια στην οποία οδήγησαν τον Ελληνικό λαό?

Εκατό μέρες διακυβέρνησης της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνον λάθη, προχειρότητες και ολιγωρία στο θέμα της στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης.

Μόνον με εξαγγελίες και σκέψεις δεν κυβερνάται μια χώρα, πόσο μάλλον μια κατεστραμμένη οικονομικά χώρα.

Αν δεν μειωθεί άμεσα το κόστος του δημόσιου τομέα, και αν δεν γίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι παραγωγικοί δεν υπάρχει γιατρειά και θα καταντήσουμε οι παρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι οικτρή και αν η παρούσα κυβέρνηση ακολουθήσει τα χνάρια της μικροκομματικής πολιτικής, του βολέματος των ημετέρων και της περαιτέρω διόγκωσης του δημόσιου τομέα, πολύ φοβάμαι ότι αυτή η οικονομική κατάσταση θα καταστεί μη αναστρέψιμη.

Για ποιο λόγο να τρέξουν όμως και να ιδρώσουν οι κυβερνώντες?

Σάμπως και αν τα κάνουν πιο σκατά από τους προηγούμενους θα υποστούν καμία κύρωση?

Απλώς θα πάνε στην αντιπολίτευση, και λοιπόν? - χέστηκε η φοράδα στα αλώνι- που λέει και ο λαός μας.

Θα ξεκουράζονται και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν των προνομίων σαν βουλευτές ή πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Και ο λαός θα πληρώνει τα τραγικά τους λάθη.

Θα επιμείνω στο θέμα των ευθυνών για αυτούς που έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι.

Ο προηγούμενος πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι για τα οικονομικά υπουργοί, απολαμβάνουν προνομίων αντί να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικάζονται για το κακό που προκάλεσαν στον τόπο.

Που είναι το κράτος δικαίου?

Εάν δεν αποδοθούν ευθύνες στους πολιτικούς που κυβέρνησαν την χώρα και διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει και προβληματισμός και συμμόρφωση των τωρινών και μελλοντικών διαχειριστών της κυβερνητικής εξουσίας αυτού του τόπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο δε όλων είναι η ανυποληψία, στην οποία οδήγησαν οι (νεο)πολιτικοί και η πολιτική τους τον Έλληνα πολίτη.Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ,για την αδιαφάνεια, την διαφθορά & τα ψεύδη των πολιτικών μας, ντρέπεται να δηλώσει Έλλην,όταν βρεθεί στο εξωτερικό. "Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ", Ν.Δήμου, τυγχάνει λίαν επίκαιρη στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς
Exantas