Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Άθλια από πλευράς καθαριότητας η εικόνα του Πειραιά

Ευχόμενος σε όλους να έχετε μια καλή και ευτυχισμένη χρονιά και παρότι είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, εν τούτοις φοβάμαι ότι το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας που κατά την γνώμη μου οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην ανικανότητα των κυβερνώντων, στην διόγκωση του δημόσιου τομέα και στο απαράδεκτο καθεστώς μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, θα επανέλθω σύντομα με εκτενές post.

Σήμερα θα ήθελα να σταθώ στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος του Πειραιά από πλευράς καθαριότητας.

Συγκρίνετε την εικόνα του Δήμου Πειραιά, από άποψη καθαριότητας, με οποιαδήποτε πολιτισμένη Ευρωπαϊκή πόλη και πέστε μου έναν λόγο για τον οποίο οι υπεύθυνοι του δήμου και ο δήμαρχος της πόλης πρέπει να εξακολουθούν να είναι στην θέση τους.

Που είναι οι οργανωμένοι κομματικοί «στρατοί» να διαδηλώσουν κατά αυτής της αθλιότητας που συντελείται σε βάρος των κατοίκων του Πειραιά.

Που είναι αυτοί που ψήφισαν τον δήμαρχο και, προφανώς, διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους για μια καθαρή και ευνομούμενη πόλη, να στείλουν στο δημαρχιακό μέγαρο τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στις γειτονιές της πόλης.

Για την καθαριότητα, είναι εμφανέστατη η εγκατάλειψη και όσο για την ασφάλεια, προσπαθήστε να διασχίσετε τα πεζοδρόμια της οδού ΙΙας Μεραρχίας εκεί κατά το σούρουπο και θα με θυμηθείτε.

Θα πρέπει κάποια ώρα οι πολίτες αυτής της χώρας να πάψουν να είναι κομματικοί οπαδοί και να ψηφίζουν με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα του κάθε "λαμπερού" υποψηφίου, αλλά να ψηφίζουν με βάση τις δυνατότητες των υποψηφίων, τα προγράμματα τους και το συμφέρον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: