Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ο άντρας, κάνει την γενιά και όχι η γενιά τον άντρα.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές ας ασκήσουμε το δικαίωμα της ψήφου για να εκλέξουμε όποιους πιστεύουμε ότι είναι καλύτεροι, πιο τίμιοι, πιο ικανοί, και πιο αποτελεσματικοί για την τοπική αυτοδιοίκηση και το δημόσιο συμφέρον.

Ας ξεφύγουμε από την νοοτροπία του ψηφοφόρου, του κομματικού οπαδού και του κομματόσκυλου.
Ας αντιδράσουμε στις επιλογές και στις εντολές των κομμάτων.

Πολλοί λίγοι, ελάχιστοι επαγγελματίες πολιτικοί ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον και για τον Έλληνα πολίτη.
Όπως έχει αποδειχτεί οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για την τσέπη τους.
Οι περισσότεροι εισήλθαν στην πολιτική ως κομματικοί οπαδοί-αφισοκολλητές, μετεξελίχθηκαν σε κομματικά στελέχη, έγιναν βουλευτές, διοικητές οργανισμών, υπουργοί κλπ και τελικά βρέθηκαν να είναι πάμπλουτοι με βίλες, πισίνες, νεοκλασικά, κότερα και όλα αυτά με το μισθό τους (?), ενώ η Ελλάδα που τόσα χρόνια κυβερνούσαν βρίσκεται, ακόμη και τώρα, στο κατώφλι της πτώχευσης και ο Ελληνικός λαός στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας.

Ας αντιδράσουμε λοιπόν στις επιλογές των κομμάτων.
Ας ψηφίσουμε με το χέρι στην καρδιά και με γνώμονα τις πραγματικές ικανότητες των υποψηφίων και το συμφέρον του τόπου και του Έλληνα πολίτη.

Ας μην ψηφίσουμε κανέναν από τους υποψηφίους του οποίου το «κύριο προσόν» είναι το όνομα του ή, η συγγενική του σχέση με τον άλφα ή τον δείνα πολιτικό όνομα.

Εξάλλου όπως λένε και οι Κρητικοί «ο άντρας κάνει την γενιά και όχι η γενιά τον άντρα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΑΙ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΓΑΙΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ)
ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ


(ΜΑ ΚΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ BLOG? ΕΛΕΟΣ)