Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων το Λιμενικό Σώμα

Της  Βασιλικής Κόκκαλη για το protothema.gr
Αναδημοσίευση

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την σύσταση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων στα υπουργεία, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Στο σχετικό πρακτικό του ΣτΕ, διατυπώνονται μόνο δυο παρατηρήσεις που αφορούν στο ζήτημα της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης στο υπουργείο Οικονομικών και της μεταφοράς της εποπτεία της Εθνικής Επιτροπής στο υπουργείο Εργασίας.

Καταρχάς το ΣτΕ στο σχετικό πρακτικό του, επισημαίνει πως με έγγραφο του πρωθυπουργού, Γεώργιου Παπανδρέου, που διαβιβάστηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επήλθαν τροπολογίες στο αρχικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος που είχε ήδη κατατεθεί για επεξεργασία.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα ανήκει στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Αρχικά - πριν τις αλλαγές που επήλθαν στο σχέδιο από το γραφείο του πρωθυπουργού - το Λιμενικό Σώμα υπαγόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρμοδιότητές του ήταν μοιρασμένες μεταξύ υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

Το ΣτΕ διατυπώνει δυο παρατηρήσεις επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος.

Η πρώτη αφορά την ανάγκη επανεξέτασης του ζητήματος της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης στο υπουργείο Οικονομίας, καθώς ορισμένες υπηρεσίες αυτής της Γενικής Γραμματείας έχουν ήδη μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών με προγενέστερο διάταγμα.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στο ζήτημα της μεταφοράς στο υπουργείο Εργασίας της εποπτεία της Εθνικής Επιτροπής για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών. Όπως σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας τα δυο αυτά ζητήματα θα πρέπει να επανεξεταστούν για να μην υπάρξει σύγχυση αρμοδιοτήτων.

Πηγή : http://www.marinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: