Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ο Πάρις στο Ναυτικό.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρούς δύσκολους για την χώρα, με τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον στρατεύσιμο Πάρι, δυστυχώς απέδειξαν πόσο «λίγοι» είναι.

Είναι απαράδεκτο όταν ο μέσος Έλληνας στρατεύσιμος δυσκολεύεται τις πρώτες ημέρες της θητείας του να πάρει ολιγοήμερη άδεια, ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας να μετατίθεται στο γραφείο του Α/ΓΕΝ και αμέσως να λαμβάνει το σύνολο της αδείας που δικαιούται στην διάρκεια της θητείας του.

Και αυτός καλά κάνει.
Εξάλλου έτσι τον μάθανε. Να μην κάνει τίποτα και να τα έχει όλα. Αλλά αυτό είναι θέμα δικό του και της οικογένειας του.

Εμείς όμως ως Έλληνες πολίτες, ας αναλογιστούμε το πολιτικό και στρατιωτικό «ανάστημα» του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αυτής της χώρας.
Δυστυχώς είναι ανάστημα νάνων.

Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μας διοικούν με πνεύμα δικαιοσύνης και ισονομίας?
Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων που τους εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός, δεν υποκύπτουν στα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των ισχυρών?
Είναι δυνατόν η άμυνα και το μέλλον της χώρας μας να βρίσκεται στα χέρια αντρών που σκέπτονται, συμπεριφέρονται και ενεργούν με αυτόν τον τρόπο έναντι των κάθε λογής «συμφερόντων» ?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καί εσύ αγαπητέ μου τό ιδιο θά εκανες στήν συγκεκριμένη περίπτωση.
Ετσι ειναι πλασμένη η ζωή.Μερικοί γεννιούνται τυχεροί. Τύποις πάει ο Κασιδόκωστας νά υπηρετήσει. Σιγά καί εδώ νά παρέμενε καί δέν επαιρνε αδεια αν θά πρόσφερε τίποτα στό Ναυτικό..
Γιάννης.

Naytikos είπε...

Αγαπητέ φίλε ο Πάρις δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω και τίποτα μαζί του.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η νοοτροπία και η στάση αυτών που εκλέξαμε για να μας κυβερνούν με ενόχλησε.

Exantas είπε...

Φίλτατοι, γνωρίζετε άραγε πόσοι Πάρηδες, διάγουν ως επιβήτορες στην Ελληνική κοινωνία? Γνωρίζετε επίσης ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι που έμαθαν τον τρόπο αυτό διαβίωσης & αγνοούν το πνεύμα προσφοράς προς το σύνολο, όσο εκείνοι, οι οποίοι "εξυπηρετούν" & "διευκολύνουν" τις καταστάσεις αυτές. Ουδείς αγνοεί ότι στην κοινωνία μας πάντοτε υπήρξαν, υπάρχουν & θα υπάρχουν "ζώντες & επιζώντες", «ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ & ΠΛΗΒΕΙΟΙ» «ΑΡΧΟΝΤΕΣ & ΕΡΓΑΤΙΑ».
Με Πασχαλινούς θαλασσινούς χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ναυτίλε Καλημέρα.
Καί εγώ ναυτίλος κοντά 20 χρόνια ημουνα στό ΕΝ, plus 32 μήνες τότε στό Π.Ν
Θυμάμαι καί τότε λίγο μετά τήν μεταπολίτευση ελεγαν ολοι οτι στό Ναυτικό κυριαρχεί τό 3 Μ. Δηλαδή τό Μέσον τό Μ..., καί η Μονέδα.
Ακόμη ο μαγικός αριθμός ειναι τό 8 τά 8αρια δηλαδή.
Τότε δέν υπήρχε η ευκολία η η δυνατότητα οπως υπάρχει σήμερα η καταγγελία τέτοιων φαινομένων.
Εσκυβες αν δέν ειχες τά ανωτέρω....προσόντα καί τράβαγες τό αγριο τό κουπί μέσα σέ καράβι.
Οί... προσοντούχοι τότε υπηρετούσαν στό υπουργείο Αμυνας, στό κλιμάκιο τής Αγίας Παρασκευής, στήν υπηρεσία στήν Πλατεία Κλαυθμώνος,καί οι λιγότερο προσοντούχοι (λόγω λίγης δυσκολίας μετάβασης στό μεταβατικό ΔΝΕ στό ΚΕ Παλλάσκας.
Οι κορυφαίοι δέ πού κατά σύμπτωση ηταν καί παιδιά εφοπλιστών η μεγαλοστελεχων τής ναυτιλίας υπηρετούσαν ακόμη καί στό Λονδίνο -(πού καί πάλι κατά σύμπτωση οι οικογένειές τους βρίσκονταν εκεί,)- στό γραφείο τού Ναυτικού ακολούθου.
Καί τότε υπήρχαν αντίστοιχοι Πάριδες καί στό μέλλον θά υπάρχουν.