Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η χώρα μας έχει την τύχη να ανήκει στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και εμείς αλληθωρίζουμε προς τριτοκοσμικές πολιτικές καταστάσεις τύπου Κάστρο, Μαδούρο και Ορτέγκα.


Σε ένα χλιαρό, αδιάφορο κομματικό ακροατήριο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έζησε το όνειρο του να μιλήσει στην πλατεία που μιλούσε το ίνδαλμα του ο Φιντέλ Κάστρο.

Συνέκρινε τον εμφύλιο της Κούβας με τον απελευθερωτικό αγώνα του έθνους μας το 1821 και είμαι σίγουρος ότι την ώρα της ομιλίας του θα τρίζανε τα κόκκαλα των εθνικών μας ηρώων που δώσανε την ζωή τους για να απελευθερώσουν την πατρίδα μας από τον Τουρκικό ζυγό....


Έπλεξε το εγκώμιο του Φιντέλ Κάστρο όπως φαντάζομαι θα έπλεκε το εγκώμιο και του ετέρου κομμουνιστή Τσαουσέσκου, εάν αυτός πέθαινε υπό παρόμοιες με τον Κάστρο συνθήκες (ως αρχηγός του Ρουμανικού κράτους), και δεν εκτελείτο από τον επί χρόνια καταπιεσμένο λαό του.

Η χώρα μας έχει την τύχη να ανήκει στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο, ακόμα, και εμείς αλληθωρίζουμε προς τριτοκοσμικές πολιτικές καταστάσεις τύπου Κάστρο, Μαδούρο και Ορτέγκα.
Ελπίζω τα παιδιά μας να μην αναγκαστούνε κάποτε να ζήσουνε σε μια χώρα που θα καταντήσει σαν την Κούβα, την Βενεζουέλα και την Νικαράγουα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: