Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Έφυγε ο Φιντέλ Κάστρο: Ο επαναστάτης που μεταλλάχθηκε σε αυταρχικό ηγέτη


Πέθανε στις 5:29 το πρωί - Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο αδελφός του Ραούλ - Ο ένοπλος αγώνας κατά του Μπατίστα - Η άνοδος στην εξουσία - Η παρολίγον παγκόσμια πυρηνική σύρραξη και η μεταβίβαση της εξουσίας στον αδελφό του  - Στις 4 Δεκεμβρίου η κηδεία 

Ο Φιντέλ Κάστρο, κυβέρνησε την Κούβα με πυγμή σχεδόν για μισό αιώνα αψηφώντας 11 αμερικανούς προέδρους. Το 2006 παρέδωσε την εξουσία στον νεότερο αδελφό του Ραούλ.


Σύμβολο των ελπίδων του Τρίτου Κόσμου και των απελευθερωτικών κινημάτων στην αρχή της επανάστασής του το 1959, ο "Barbudo" (γενειοφόρος) με την πράσινη στρατιωτική στολή στο χρώμα της ελιάς μετατράπηκε ωστόσο σιγά σιγά σε έναν αυταρχικό και δογματικό ηγέτη, αρνούμενος κάθε φιλελευθεροποίηση και εμποδίζοντας κάθε αντιπολίτευση.......

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ   http://www.protothema.gr/world/article/631724/fidel-kastro-1926-2016-adios-comandante-/

Πηγή : http://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: