Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Τα σκουπιδοκάναλα της ιδιωτικής τηλεόρασης,

Τον ρόλο της «Διάπλασης των παίδων» έχει αναλάβει, δυστυχώς, στον καιρό μας συγκεκριμένο τηλεοπτικό σκουπιδοκάναλο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Θα μου πείτε ελεύθερη αγορά έχουμε, ισχύει ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης και όποιος δεν γουστάρει τα τηλεοπτικά σκουπιδοκάναλα μπορεί να αλλάξει κανάλι.

Αμ δεν είναι έτσι.
Οι νεαρότερης ηλικίας κυρίως άνθρωποι, απογοητευμένοι από τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνική αδικία, χωρίς οράματα, κατευθύνσεις και όνειρα «αρπάζονται» από το εύπεπτο, το ρηχό, το προκλητικό και το ανούσιο.

Για αυτό και η σχετικά υψηλή τηλεθέαση του συγκεκριμένου ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού που καθημερινά «ταΐζει» με τηλεοπτικά σκουπίδια τους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο τηλεθεατές του, ενώ η δημιουργία στρεβλών προτύπων και η «ταύτιση» των νέων και απαίδευτων ανθρώπων με τα προβαλλόμενα στρεβλά κοινωνικά πρότυπα είναι θέμα ωρών τηλεθέασης.

Δήθεν σοβαρός δημοσιογράφος, εκφωνητής ειδήσεων του κεντρικού δελτίου, προβάλει ως «είδηση» ότι πιο ανόητο, χυδαίο, φτηνό και ελεεινό κοινωνικό σκουπίδι υπάρχει στην σημερινή Ελληνική κοινωνική πραγματικότητα με μια βλακώδη και ταυτόχρονα πομπώδη σοβαροφάνεια, ενώ η καθημερινή προβολή της κάθε ανόητης κορασίδας, ρηχών καλλιτεχνών, και κραγμένων προαγωγών, το προμοτάρισμα νέων υπό έκδοση πορνοπαραγωγών και η προβολή στρεβλών κοινωνικών προτύπων, κάθε άλλο παρά αθώα είναι και η ευθύνη των ιδιοκτητών και των καναλαρχών του συγκεκριμένου τηλεοπτικού καναλιού είναι μεγάλη.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε αποκλείοντας τα τηλεοπτικά σκουπιδοκάναλα από την καθημερινή τηλεοπτική μας ρουτίνα,

Δεν υπάρχουν σχόλια: