Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σκηνικό χάους στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση.
Κατάφερε και πάλι να μας κάνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο με το σκηνικό χάους που επέτρεψε να στηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Μόνο σε αυτήν την χώρα είναι δυνατόν 80-100 κομματικοί διαδηλωτές να κλείνουν το κεντρικό της λιμάνι, να ταλαιπωρούν χιλιάδες ταξιδιώτες και παρότι τα δικαστήρια έκριναν την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική όχι μόνον να μην συλλαμβάνονται, αλλά αντίθετα το Ελληνικό κράτος να τους διαθέτει τους λιμενικούς σε ρόλο σωματοφύλακα για να μην τους κάνουν κακό οι «εγκληματίες-αιμοβόροι επιβάτες» και «χυθεί αίμα».

Γιατί πληρώνουμε τους δικαστές να βγάζουν αποφάσεις, τους λιμενικούς με τους αρχηγούς τους, τους υπαρχηγούς τους (αλήθεια ήταν κανείς τους στο λιμάνι σήμερα?) για να διατηρούν την τάξη και τους νόμους στο λιμάνι, και τους αρμόδιους υπουργούς, ΥΠΡΟΠΟ, ΥΠΟΙΝ, Κ.Λ.Π, με τους γενικούς τους γραμματείς και άλλους φαρισαίους από το υστέρημα του Ελληνικού λαού?

Αρκεί να μισθοδοτήσει το κράτος τους, λιγότερους από εκατό, κομματοφύλακες που ήταν σήμερα στο λιμάνι και μας εξήγησαν την «άποψη» τους για την δημοκρατία και μας απέδειξαν ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», και καθαρίσαμε.

Δεν χρειάζεται να μισθοδοτεί ο Έλληνας πολίτης από το πενιχρό του υστέρημα ένα σωρό άχρηστους, όπως αποδείχτηκε, κρατικούς αξιωματούχους και υπαλλήλους.
Ας αρχίσουμε λοιπόν τις περικοπές και την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα από αυτούς.
Ας τους καταργήσει ή ας τους μετατάξει, στην αστυνομία ας πούμε.

Είναι αρκετοί οι εκατό κονταροφόροι με σημαίες του ΠΑΜΕ που απέδειξαν την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα τους στο να διαφεντεύουν το λιμάνι.
Ας τους κάνει πρόταση η κυβέρνηση με ένα καλό μεροκάματο, 30 έως 50 ευρώ ας πούμε (έτσι τυχαία είπα αυτό το ποσό), για να φυλάνε αυτοί το λιμάνι.
Είμαι σίγουρος ότι και πιο οικονομικοί και πιο αποτελεσματικοί θα είναι από τους λιμενικούς και έτσι και το λιμάνι θα έχει ικανοποιητική φύλαξη και τα πλοία θα φεύγουν στην ώρα τους.
Για να το σκεφτεί ο κ. Πρωθυπουργός. Καλή ιδέα δεν είναι?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bέβαια αυτό το άρθρο δεν μπορεί να έχει βγει από κανένα που να έχει την παραμικρή σχέση με ναυτικό. Λυπάμαι για τον συντάκτη. Σε λίγο (μετά τους δημ υπάλληλους και τους ναυτικούς) έρχεται η σειρά του. Το ΔΝΤ δεν ξεχνά και κυρίως τέτοιου είδους άτομα

Ανώνυμος είπε...

Με τις μαλακιες που κανουμε θα κανουμε θα πεινασουμε ολοι μαζι

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα τα λες. ειναι γραμμενα οπως ειναι στο μυαλο του καθενος μς. καποιος πρεπει να λεει τα πραγματα με το ονομα τους. επιτελους.

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν ταξιδεψει κανείς μας με τα πλοια τοτε θα δουνε οι εφοπλιστες.