Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Υπάρχει κράτος ή έχουμε βουλιάξει και δεν το ξέρουμε?

Χθες το μεσημέρι μερικοί από τους επιχειρηματίες σκαφών της μέσης αλιείας (μηχανότρατες και γρι-γρι) με την ευκαιρία του τέλους της αλιευτικής περιόδου, θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την διάλυση της χώρας που παρατηρούμε όλοι οι Έλληνες σαν θεατές τσίρκου, και με το έτσι θέλω απέκλεισαν το πρώτο και μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ποσώς τους ενδιέφερε αν οι Έλληνες πολίτες ήταν αποκλεισμένοι και ταλαιπωρούντο στα πλοία της ακτοπλοΐας που δεν μπορούσαν να μπουν και να βγουν από το λιμάνι, ποσώς τους ενδιέφερε ότι τρία κρουαζερορόπλοια γεμάτα ξένους τουρίστες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το πρόγραμμα της κρουαζιέρας τους και χωρίς οι ξένοι τουρίστες να μπορούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτοί το show τους στο μεγάλο τσίρκο που λέγεται Ελλάδα. Κλείσανε το λιμάνι και κανένας δεν τους ενόχλησε, κανένας δεν συνελήφθηκε, κανένας δεν είχε κυρώσεις.

Και τι ζητούσαν αυτοί οι κύριοι?

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας (ΣΑΕ), ο σκοπός των κινητοποιήσεων των επιχειρηματιών στη μέση αλιεία (περίπου 350 άτομα πανελλαδικά) είναι η συνέχιση της δραστηριότητάς τους, που καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον και τον γόνο των ψαριών.
Οι μηχανότρατες ζητούν την παράταση της ισχύος της απόφασης του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρου Κοντού, με την οποία δουλεύουν σε ελάχιστη απόσταση 1 ναυτικό μίλι από τις ακτές, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Επίσης, ζητούν να συνεχίσει το γρι - γρι να εργάζεται με ύψος διχτυού 120 μέτρων και άνοιγμα ματιού 14 χιλιοστών ανεξαρτήτου βάθους εργασίας.
Αυτοί οι επιχειρηματίες της αλιείας ζητούν να συνεχίζουν να ψαρεύουν χωρίς κανέναν περιορισμό με συρόμενα δίχτυα και με γρι - γρι αποκομίζοντας συνεχώς όλο και περισσότερα κέρδη χωρίς να σκέπτονται ότι η θάλασσα έχει στερέψει και ότι προκαλούν τεράστια οικολογική καταστροφή.

Και το κράτος που ήταν?
Ήταν ΑΠΩΝ αφήνοντας τον Ελληνικό λαό στην τύχη του, ενώ δυστυχώς οι δημοσιογράφοι αδιαφόρησαν για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών επί των παράλογων αιτημάτων των αλιέων, καταγράφοντας απλώς και με ευχαρίστηση θα έλεγα, ότι θα γίνει και πάλι μπάχαλο με τον αποκλεισμό του λιμανιού.

Τελικά υπάρχει κράτος ή είμαστε ένα μεγάλο μπ….λο?

4 σχόλια:

Ηλίας Κυριακάκης είπε...

Επι τέλους και μια φωνή λογικής. Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ πάντως, για να αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, είχε χθές ένα σοβαρό άρθρο-άποψη με τίτλο "Ψαρεύοντας σε θολά νερά" που είχε ανάλογο περιεχόμενο με το σχόλιο σας.

Unknown είπε...

Και μη χειρότερα...

Ανώνυμος είπε...

epeidh eimai gnwstis toy xwroy ths alieias thewrw oti prepei na toys ginei plireis apagoreysei dioti ayth thn stigmh einai h megaliterh katastrofh ths thallasas alla ayto den prokeitai na ginei giati oi perisoteroi idioktites twn sygkekrimenwn skafwn einai ypourgoi kai vouleytes!!!ayto einai tsekarismeno!!!

Koursaros είπε...

Αναμφίβολα οι αλιείς είχαν αιτήματα & απαιτήσεις εξωπραγματικές και παράνομες. Όπως λέει κι ο λαός "Μάθανε πως γ...στε πλακώσανε & οι ..... άλλοι". Σου λέει λοιπόν, εδώ εσείς κ. κ. εκπρόσωποι του κυρίαρχου λαού, τόσα φάγατε με την κάλυψη του νόμου, εμείς να μην παρανομούμε χωρίς να "μας γράφετε"? Εδώ & οι μόνιμοι υποστηρικτές των κάθε λογής απεργών, ενίστανται http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2010/06/blog-post_03.html
Δυστυχώς, είμαστε κράτος παρωδία, ότι θέλει ο καθείς ζητάει, ότι & όπως θέλει απαιτεί, πράττει & κλείνει & τα λιμάνια, άμα λάχει να ούμε, όχι παίζουμε!! Ενώ, τα σοβαρά κράτη, π.χ το Ισραήλ..... σου την πέφτει & στα διεθνή (& όχι διθνή χωρικά που έγραφαν πολλοί) Όταν αγαπητέ μου είσαι "κράτος με αρχ .... (ισχύ εννοούμε)" & όχι "αρχ.... κράτος", οι άλλοι σε σέβονται και σε υπολογίζουν, ανεξάρτητα αν κάνουν τα κοκοράκια!!! Και πρώτοι & καλύτεροι οι παροικούντες ιθαγενείς.
Με ναυτικούς κανονιοβολισμούς