Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απέπλευσαν κανονικά τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Όταν η συντεταγμένη πολιτεία το θέλει, μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών όπως αποδείχτηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα ακτοπλοϊκά πλοία προστατευτήκαν από τους καταληψίες οι οποίοι έμειναν, με τα κοντάρια τους στα χέρια, εκτός λιμένος να χαιρετούν τα ακτοπλοϊκά πλοία που απέπλεαν το ένα μετά το άλλο στην ώρα τους.

Από χθες το βράδυ το λιμάνι του Πειραιά είχε αποκλειστεί από δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας, εμποδίζοντας τους καταληψίες να καταλάβουν τους καταπέλτες των πλοίων και να καταργήσουν το δικαίωμα στην εργασία του Έλληνα ναυτικού και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση προς τα Ελληνικά νησιά των χιλιάδων επιβατών.

Βέβαια η ζημιά στην χώρα έχει γίνει.
Πολλοί ταξιδιώτες, κυρίως τουρίστες, έμειναν απορημένοι με τα εισιτήρια στο χέρι, αφού σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας των μπλόκων των απεργών στους δρόμους που οδηγούν στις εισόδους του λιμανιού, εμποδίστηκαν να φτάσουν έγκαιρα στα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: