Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Για την ευθιξία των πολιτικών.

Είμαι και εγώ «fun αναγνώστης» του blog troktiko και διάβασα σε αυτό την απαντητική επιστολή του κ. Σκανδαλίδη http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9877.html που  αφορούσε απάντηση του σε επιστολή αναγνώστη το περιεχόμενο της οποίας ο κ. Σκανδαλίδης καταγγέλλει ως ψευδές και συκοφαντικό.

Άποψη μου είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί και να διαβάλλει οποιονδήποτε χωρίς στοιχεία και από αυτήν την άποψη, εάν ο αναγνώστης κατηγόρησε τον κ. Σκανδαλίδη χωρίς στοιχεία, το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συκοφαντικό.

Δεν ξέρω αν ο κ. Σκανδαλίδης ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός είναι ή δεν είναι τίμιος και παρότι τον συμπαθώ και θέλω να πιστεύω ότι ειδικά ο κ. Σκανδαλίδης είναι τίμιος, παρά ταύτα δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για κανέναν απολύτως πολιτικό.

Αυτό που ξέρω είναι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί πάντα έταζαν λαγούς με πετραχήλια και σχεδόν ποτέ δεν τηρούσαν τις υποσχέσεις τους.
Αυτό που ξέρω είναι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί που κυβερνούσαν και κυβερνούν την χώρα μου, αν δεν ήταν κλέφτες ήταν ανίκανοι, γιατί την έφεραν σε αυτό το μαύρο οικονομικό χάλι.
Αυτό που ξέρω είναι ότι οι πολιτικοί εάν δεν γνώριζαν τις ρεμούλες και τον αδικαιολόγητο πλουτισμό συναδέλφων τους πολιτικών που πρόσφατα ήλθε στο φως της δημοσιότητας, τότε δεν καταλάβαιναν τι τους γινόταν.
Εάν πάλι ήξεραν ή καταλάβαιναν και δεν μιλούσαν, τότε είναι συνένοχοι των πολιτικών συναδέλφων τους που κατάκλεψαν, χρηματίστηκαν και πλούτισαν σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Για να καταντήσει η χώρα μας σε αυτό το μαύρο χάλι, για να υποθηκευθεί το μέλλον των επόμενων γενεών, δεν αρκεί ένας ή δύο ανίκανοι ή κλέφτες πολιτικοί.
Θα πρέπει να ήταν και να είναι πάρα πολλοί, και δυστυχώς θα πρέπει να «γίνανε μέρος της καθημερινότητας μας» κ. Σκανδαλίδη.

Και η συντεχνιακή συγκάλυψη μέσω εξεταστικών επιτροπών και η έκδοση από μια εξεταστική επιτροπή πέντε διαφορετικών πορισμάτων, αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα δυστυχώς εξακολουθεί να είναι σαθρό.

Ας στείλουν οι πολιτικοί έναν, έστω έναν, ανίκανο ή κλέφτη, (σχεδόν το ίδιο είναι), πολιτικό στην φυλακή και μετά ας μιλήσουν για ευθιξία και δικαιοσύνη.
Μέχρι τότε κ. Σκανδαλίδη οι πολιτικοί θα είναι απαξιωμένοι στην συνείδηση του Ελληνικού λαού και δυστυχώς όπως ξέρετε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα όποια λίγα χλωρά και αν υπάρχουν.
Μέχρι τότε στα αυτιά του Έλληνα πολίτη θα ακούγονται σαν αληθινές οι πληροφορίες, οι φήμες ή και τα ψεύδη, για οποιονδήποτε πολιτικό συμμετείχε στην διακυβέρνηση της χώρας και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνετέλεσε ώστε να υποθηκευτεί το μέλλον του απλού Έλληνα πολίτη και να κυβερνιόμαστε πια, στην ουσία, από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: