Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι ναυτικοί δεν θα απεργήσουν την 29η Ιουνίου.

Το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών έκλεισαν με ζημιές την προηγούμενη χρονιά και όπως πάει η κατάσταση με ζημιές θα κλείσουν και εφέτος.

Δύσκολη χρονιά για όλους και πολύ φοβάμαι πως θα είναι δυσκολότερη για τους ανθρώπους του τουρισμού και της ακτοπλοΐας.

Με τα παραπάνω δεδομένα, με την τρέχουσα γνωστή οικονομική συγκυρία και με το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν, είναι απόλυτα λογική και κατανοητή η απόφαση της ΠΝΟ η οποία, με αίσθηση κοινωνικής και συνδικαλιστικής της ευθύνης και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων ναυτικών, πλειοψηφικά αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην απεργία της 29ης Ιουνίου.

Όμως, πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί των δύο ναυτικών σωματείων που πρόσκεινται/ελέγχονται από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Πάλι βλέπω να κουβαλιόνται οι «ναυτικοί» με τα στειλιάρια και οι δύσμοιροι «σκουρόχρωμοι αλλοδαποί» …. ελαιουργοσαπουνοποιοί από την Εύβοια για να κάνουν κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: