Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Διατίθεται και για γλέντια γάμων το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ?

Στα σημεία των -κακών μας- των καιρών, θα πρέπει να αποδοθεί και το γεγονός της σημερινής κατάντιας και η «μετατροπή» του καταστρώματος του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ σε «Island» και «kitchen bar».

Είναι σαφές ότι η αποδεδειγμένη σοβαρή έκπτωση αξιών του πολιτικού κόσμου της χώρας, μοιραία, θα αλλοτρίωνε και όποιο κομμάτι του ευρύτερου δημόσιου τομέα είχε, αν είχε, μείνει αλώβητο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, θα πρέπει να εξηγήσουν στο απλό Έλληνα πολίτη, με πια κριτήρια διατίθεται το θρυλικό πολεμικό πλοίο για εκδηλώσεις.

Και θέλω να πιστεύω ότι αν αύριο ζητήσω το Θ/Κ Γ.ΑΒΕΦΩΦ για να κάνω το γλέντι του γάμου της κόρης μου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο των δημοκρατικών αξιών και της ισονομίας των πολιτών, δεν θα μου αρνηθεί την διάθεση του πλοίου.

Και φυσικά μαζί με το πλοίο θα μου διαθέσει και αυτόν τον αξιωματικό με το μούσι και με πλάκα τα γαλόνια, που στην διάρκεια της κοσμικής εκδήλωσης πασίχαρος έβγαζε φωτογραφίες με τους καλεσμένους της ναυτιλιακής εταιρείας, για να βγάλει και μερικές φωτογραφίες με κάποιες καλεσμένες θείες μου από το χωριό που το έχουν μεράκι να φωτογραφηθούν με ναυάρχους.

3 σχόλια:

Exantas είπε...

Πολύ ανησυχούμε ότι με την κατρακύλα των ηθών, που χαρακτηρίζουν την νεο Ελληνική κοινωνία, αλλά & τους περισσότερους από τους Ταγούς της, το επόμενο gala party θα δοθεί στην Ακρόπολη, με φόντο τον Παρθενώνα και τις Καρυάτιδες. Στο πνεύμα .... να "ενισχύσουμε" την χώρα & να την διασώσουμε από την οικονομική καχεξία.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

tonia είπε...

Τι μπορεί να περιμένει κανείς απο ανθρώπους με ..... περουκίνι που βάζει τους ναύτες να κάθονται κλαρίνο στην Χρουσαλά και στους δικούς της; Ο δε Αντωνιάδης ο αθεος τι θέλει τώρα;

Exantas είπε...

Αρχιπλοίαρχε E. ΓΑΒΑΛΑ Π.Ν,
εκτιμούμε ότι ανάλογα πάρτι θα είχαν λάβει χώρα & στο παρελθόν, επί του "Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ" αλλά πιθανόν όχι στην έκταση της "εκτροπής" τούτης. Από πλευράς σας, είμεθα βέβαιοι ότι θα ήταν αντάξιο της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, του πλοίου & ίσως της διαδρομής σας, να ζητούσατε να διακόψουν άμεσα το "γλεντοκόπι" όπως η δεξίωση δυστυχώς εξελίχθηκε.
Πιθανώς, φοβούμενος την μήνιν των συνδαιτυμόνων (εφοπλιστών, μεγαλοπαραγόντων κ.ά), προτιμήσατε να αφήσετε την αξιοπρέπειά & την αυτοεκτίμηση σας στην διάθεση της Υπηρεσίας & βορά των ΜΜΕ.
Προτιμήσατε δηλαδή αντί της ενδεχόμενης ηρωικής εξόδου, την ατιμωτική σιωπή & αδράνεια.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς