Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τα απόνερα της εκδήλωσης στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.

Διάβασα ότι το ανώτατο ναυτικό συμβούλιο του πολεμικού ναυτικού, έθεσε σε αποστρατεία τον έφεδρο εκ μονίμων Αρχιπλοίαρχο που εκτελούσε χρέη «κυβερνήτου» ή διευθυντού του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ.

Κατ αρχήν ορθώς αποστρατεύτηκε ο εν λόγω αξιωματικός.
Αν πράγματι η ναυτιλιακή εταιρεία ζήτησε το ΑΒΕΡΩΦ με το πρόσχημα της παρουσίασης αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του και ο αρχιπλοίαρχος ήταν ο ανώτερος παρών αξιωματικός του ναυτικού στην εκδήλωση, όφειλε να προστατεύσει τις παραδόσεις του πολεμικού μας ναυτικού και να μην επιτρέψει την μετατροπή του πλοίου σε πίστα της παραλιακής.

Από την άλλη με βάση το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, (προσωπικά το διάβασα στο  http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2010/06/blog-post_3826.html),
φαίνεται ότι από πλευράς πολεμικού ναυτικού, τον καθορισμό λεπτομερειών και τις συνεννοήσεις με την ναυτιλιακή εταιρεία είχε αναλάβει ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού.

Και εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας.
Και οι δύο προαναφερθέντες αξιωματικοί (ο αρχιπλοίαρχος κυβερνήτης του ΑΒΕΡΩΦ όσο και ο νυν υπαρχηγός του ναυτικού), είναι και οι δυο αποστρατευθέντες αξιωματικοί οι οποίοι επανήλθαν με διαφορετική χρονική σειρά στο πολεμικό ναυτικό.
Ο μεν αρχιπλοίαρχος επανήλθε στην ενέργεια ως έφεδρος εκ μονίμων το 2008 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο νυν υπαρχηγός του ναυτικού επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία πρόσφατα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ

Από τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και από το έγγραφο του πολεμικού ναυτικού, φαίνεται ότι και οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί του ναυτικού ήταν εμπλεκόμενοι στο θέμα της διάθεσης και χρήσης του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ στην ναυτιλιακή εταιρεία.

Παρόλα αυτά το ανώτατο ναυτικό συμβούλιο της χώρας αποστράτευσε μόνον τον αξιωματικό που είχε επανέλθει στο στράτευμα επί κυβερνήσεως ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τυχαίο ? Δεν νομίζω.

1 σχόλιο:

Exantas είπε...

Μετά τον σάλο, ζήτησε δημόσια συγγνώμη ο ΑΠΧΟΣ Ε.ΓΑΒΑΛΑΣ ΠΝ στην σελίδα του Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ
http://www.bsaverof.com/gr/NewsDet.asp?pid=76.
Το ίδιο έπραξε & ο Μπένυ σε συνέντευξη τύπου.
Οι νεόπλουτοι γιάπηδες που βίασαν την ιστορία θα ζητήσουν άραγε??
Υ.Γ Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο, είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε (τουλάχιστον) τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη
ΜΘΧ