Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οι δηλώσεις της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι.

Αντιγράφω από το troktiko 
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/o_2104.html δηλώσεις της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά:

…για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά η ΓΓ της ΚΕΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:
«Οι εργαζόμενοι που ήθελαν να ταξιδέψουν για λόγους τουριστικούς ή για τις δουλειές τους, έδειξαν σήμερα πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης, ανθρωπιά και έδειξαν πολιτική πείρα, καθώς προτίμησαν να στηρίξουν την απεργία των ναυτεργατών, να μη φύγουν τα καράβια, να μείνουν στα σπίτια τους στη συντριπτική πλειοψηφία. Έτσι κατάφεραν να μην πέσουν στην παγίδα των εφοπλιστών που ήθελαν βία και αίμα στο λιμάνι, για να περάσουν στο λαό κλίμα τρομοκρατίας και φοβίας και να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα….»

Οι παραπάνω δηλώσεις της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα αποδεικνύουν ότι δεν έχει εικόνα του τι ακριβώς συνέβη σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά , ούτε έχει αντιληφθεί την αγανάκτηση που προκαλούν στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες οι καταλήψεις των ακτοπλοϊκών πλοίων και προφανέστατα ή δεν ξέρει ή δεν την ενδιαφέρει για το ανεπανόρθωτο κακό που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας, γεγονός που σαφώς αποβαίνει σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, για τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι «κόπτεται».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν ήταν έτσι το ΚΚΕ. Να λέει ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα, ότι δεν ενδιαφέρεται για τους νόμους, ότι δεν τηρεί τις δικαστικές αποφάσεις... Τί ακριβώς ονειρεύεται; Επιστροφή στη δεκαετία του '40;
Νομίζω ότι το εχει παραχ...ει η Παπαρήγα. Θα τριζουν τα κοκκαλα του Φλωρακη.

Exantas είπε...

Μπορεί, να μας απαντήσει η συντρόφισσα & όσοι στηρίζουν τις "ανθελληνικές" πρωτοβουλίες, εάν στις χώρες των οποίων θαυμάζουν το πολίτευμα γίνονται απεργίες, καταλήψεις που ακρωτηριάζουν βασικές οικονομικές βιομηχανίες, δέρνονται ένστολοι, εξυβρίζονται αρχές & θεσμοί? Και αν αυτό δεν γίνεται εκεί,γιατί θα πρέπει να γίνεται εδώ? Μήπως για να αποδειχτεί η χρεωκοπία της Δημοκρατίας?

Υ.Γ Οι κομμουνιστές,ανέκαθεν, μιλούσαν για δημοκρατία, ενώ ουσιαστικά επεδίωκαν την δικτατορία του προλεταριάτου.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς