Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

«Στρατιωτική» οργάνωση είχαν οι διαδηλωτές στο λιμάνι?

Έβλεπα με απορία αλλά και «θαυμασμό» την στρατιωτική ή παραστρατιωτική, (όπως θέλετε πείτε το), οργάνωση των αυθορμήτως προσελθόντων κομματικών διαδηλωτών στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κομματικός ινστρούχτορας τους καθοδήγησε να μπουν στο λιμάνι και να ετοιμαστούν για την καθιερωμένη παρέλαση τους. Όλοι αυτοί οι 100- 150 διαδηλωτές υπό την καθοδήγηση του κομματικού ινστρούχτορα, μπαίνανε ταχύτατα και με απόλυτα στρατιωτική πειθαρχεία στο λιμάνι και έπαιρναν συγκεκριμένη θέση για την παρέλαση.
Πρώτη η ομάδα κρούσεως με τις κόκκινες σημαίες και τα στειλιάρια, ακολουθούσε ο άμαχος πληθυσμός («γυναικόπαιδα» χωρίς σημαίες και πλακάτ) και στο τέλος του ουλαμού η οπισθοφυλακή με σημαίες του ΠΑΜΕ και στειλιάρια.
Ο κομματικός «κονφερανσιέ» έδινε το σύνθημα με την ντουντούκα και όλοι μαζί οι αυθορμήτως προσελθόντες διαδηλωτές, φώναζαν τετριμμένα κομματικά συνθήματα με κεντρικό το διαλυτικό σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Κάποιο τελευταίοι τουρίστες που είχαν ξεμείνει στο λιμάνι, τραβούσαν φωτογραφίες για να τις στείλουν να κάνουν το γύρω του κόσμου και να «τονωθεί» ακόμα λίγο ο τουρισμός στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: