Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Προς κομματικούς κοντυλοφόρους.

Λύσσαξαν ορισμένοι κομματικοί κοντυλοφόροι για την καθολική αντίδραση του κόσμου στην παράνομη κατάληψη των ακτοπλοϊκών και στην παρεμπόδιση του απόπλου τους από τους «ελαιουργοσαπουνοποιούς», τους κομματικά εντεταλμένους διαδηλωτές και τους εκπροσώπους των δύο από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία και άρχισαν να γράφουν ότι τους κατέβει.

Η απεργία είναι ιερό και δημοκρατικό δικαίωμα κάθε εργαζομένου.

Η κατάληψη εργασιακού χώρου από μια χούφτα άσχετους με το επάγγελμα του συγκεκριμένου χώρου εντεταλμένους κομματικούς διαδηλωτές, με σκοπό την προβολή όχι κλαδικών αιτημάτων αλλά για την δημιουργία «θορύβου» και την προβολή κομματικών θέσεων συγκεκριμένου κόμματος και του συνδικαλιστικού του βραχίονα, είναι ανεπίτρεπτη και βαθειά αντιδημοκρατική ενέργεια.

Η απεργία της επόμενης εβδομάδας κύριε τηλε-παπαγαλάκι (γιατί και εσύ αυτό είσαι), είναι απεργία των εργαζομένων, είναι μαζική διαμαρτυρία για το χάλι στο οποίο οδήγησαν τον Ελληνικό λαό οι κατά καιρούς κυβερνώντες αυτόν το έρμο τόπο.
Και κάθε απεργία πρέπει να είναι μαζική, και να έχει με το μέρος της τους εργαζόμενους.
Όσοι, λίγοι, απέχουν από την μαζική απεργία της επόμενης εβδομάδος, και με δεδομένο ότι ήδη έχει ανακοινωθεί έγκαιρα και δεν είναι παράνομη και καταχρηστική, τότε εν ονόματι των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, αυτοί οι λίγοι που θέλουν να μετακινηθούν ή να εργαστούν, ας ταλαιπωρηθούν.

Η απεργία εργαζομένου στον χώρο εργασίας του είναι δημοκρατικό του δικαίωμα, η κατάληψη όμως χώρου από άσχετους με το επάγγελμα εντεταλμένους κομματικούς διαδηλωτές και η κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων και των Ελλήνων πολιτών, είναι φασισμός αισχίστου είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: