Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο εθελοντισμός πρέπει να μπει στην πολιτική.

Είναι δύσκολες εποχές, για όλους μας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αν δεν προσπαθήσουμε, όλοι μας, να διορθώσουμε τα πράγματα, τότε δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει ευοίωνο μέλλον για την χώρα μας.

Η Ελλάδα δεν έχει στην παρούσα φάση πολιτικούς ηγέτες που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και να δώσουν ελπίδα στον μέσο Έλληνα πολίτη.
Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα μας.
Μια χώρα χωρίς ηγέτη-σύμβολο, χωρίς πολιτικούς που να εμπνέουν και να «διδάσκουν» με τον τρόπο και την στάση ζωής τους, και με ένα πολιτικοοικονομικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο ωχαδερφισμός, η απατεωνιά, η μικροκομματική και συντεχνιακή αντίληψη και η απαξία των παραδοσιακών αξιών, είναι μια καταδικασμένη χώρα.

Έχουμε άμεση ανάγκη αλλαγής του πολιτικού μοντέλου και του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Το παραδοσιακό μοντέλο «επαγγελματιών» πολιτικών που ενδιαφέρονται για την πάρτη τους, η οικογενειοκρατία και ο δια της πολιτικής πλουτισμός, έφερε την χώρα μας στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.
Δυστυχώς στην συνείδηση του Έλληνα πολίτη, μαζί με τους πολιτικούς και τους πολιτευτές απαξιώθηκε, γενικότερα, και το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.
Ο Έλληνας πολίτης δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Και αυτό είναι επικίνδυνο.

Χρειάζεται άμεσα ένα νέο πολιτικό μοντέλο Έλληνα πολιτευτή-βουλευτή, όπου ο εθελοντισμός και η πραγματική διάθεση να συνεισφέρει για το κοινό καλό θα είναι η πρώτη συνιστώσα για την δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου.
Χρειάζονται τίμιοι πολιτικοί άντρες και γυναίκες.
Και δεν χρειάζονται επαγγελματίες πολιτικοί.
Χρειάζονται εθελοντές να ασχοληθούν με την πολιτική από αγάπη για την χώρα τους και τον Έλληνα πολίτη.

Ας αρχίσουμε με την άρση της πολιτικής ασυλίας, την αφαίρεση κάθε μορφής προνομίου των βουλευτών και ας τους δοθεί ένας λογικός μισθός, αντίστοιχος του μέσου Έλληνα εργαζόμενου, ενώ η παραμονή τους στο βουλευτικό αξίωμα θα τους καλύπτει ασφαλιστικά από τον προηγούμενο ασφαλιστικό τους φορέα, αυτόν που είχαν ως εργαζόμενοι πολίτες.
Ας δώσουν οι Έλληνες πολιτικοί το παράδειγμα του μέτρου, της λιτότητας και της τιμιότητας και ο Ελληνικός λαός θα ακολουθήσει.

1 σχόλιο:

Exantas είπε...

Η ιθύνουσα τάξη οφείλει, εάν θέλει να επιζήσει, να παραδειγματίζει με τις πράξεις της, αντί να προκαλεί με την συμπεριφορά της γιατί ο Ελληνικός λαός εξεγείρεται & επαναστατεί όχι τόσο όταν υποφέρει, όσο όταν έχει το αίσθημα ότι εμπαίζεται & αδικείται.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς