Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Αρκετά πια με το μικροκομματικό και αυταρχικό καθεστώς συμπεριφοράς των συντεχνιών.

Τι κακό και αυτό ορισμένοι να θεωρούν ότι μόνον αυτοί έχουν δίκιο και δικαιώματα.

Πλοίαρχος Ε/Γ πλοίου της ακτοπλοίας το πλήρωμα του οποίου δεν απεργούσε, μήνυσε και ορθώς έπραξε,  τρεις-τέσσερεις ανθρώπους που καμιά σχέση δεν είχαν με το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά θέλανε σώνει και καλά να δώσουνε το δικό τους show στο λιμάνι της Μυτιλήνης εμποδίζοντας τον απόπλου του πλοίου.
Βγήκανε οι κομματικοί κοντυλοφόροι και πέσανε να φάνε τον Πλοίαρχο.
Γιατί δεν έχει δικαίωμα να μην θέλει να απεργήσει αυτός και το πλήρωμα του?
Γιατί δεν έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστεί ο Πλοίαρχος τα συμφέροντα των επιβατών και να διασφαλίσει την ασφάλεια του πλοίου του?
Γιατί τρεις-τέσσερεις, δεκατέσσερις ή ακόμα και εκατόν-τέσσερεις άνθρωποι, συγκεκριμένου κομματικού συνδικαλιστικού φορέα να επιβάλλουν με το ζόρι τις απόψεις τους στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών?

Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή?

Εάν αποκλειστεί ο Μυτιληνιός πολίτης και δεν μπορέσει να κατέβει να κάνει τις δουλειές του στην Αθήνα, θα γεμίσει το ZENITH με Έλληνες ναυτικούς?
Έτσι πιστεύετε?
Δυστυχώς με τις χρόνιες και παράλογες συντεχνιακές συμπεριφορές μας, το χάσαμε το παιχνίδι πατριώτες.

Η Ελληνική κρουαζιέρα μας τελείωσε.
Ας αφήσουμε ότι απόμεινε όρθιο από τις υπόλοιπες πηγές εισοδήματος.
Δεν υπάρχει λόγος να καταστραφούν τα πάντα για να διατηρήσουν τις θέσεις τους πέντε-δέκα παχυλά αμειβόμενοι και μη εργαζόμενοι εργατοπατέρες.

Ας λογικευτούμε όλοι, ας βάλουμε πρώτη προτεραιότητα τον μέσο Ελληνα πολίτη, και ας σταματήσουμε να υποστηρίζουμε το κάθε άκαιρο συντεχνιακό αίτημα που κατατίθεται με γνώμονα το μικροκομματικό πρόσκαιρο όφελος και την ανόητα παγιωμένη συντεχνιακή αντίληψη.



2 σχόλια:

Exantas είπε...

Δυστυχώς οι δύο σπουδαιότεροι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι & απαξιωμένοι από το ελληνικό γκοβέρνο. Ο τουρισμός περνάει μια από τις χειρότερες περιόδους του. Τα περισσότερα σκάφη αναψυχής μετακομίζουν σε μαρίνες της γείτονος, λόγω κόστους & παροχής υπηρεσιών, οι ναυτεργάτες αντί να εναντιωθούν στην κυβέρνηση, τα βάζουν με τους τουρίστες. Κομματικοί κονδυλοφόροι επικροτούν τις ενέργειες αυτές,ισχυριζόμενοι ότι δεν αφήνουν χρήματα στα λιμάνια υποδοχής οι τουρίστες & άλλα φαιδρά, κοιτώντας το δένδρο & αρνούμενοι να δούν το δάσος. Η χώρα βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων, ανίκανων & απαταιώνων που ασχημονούν εις βάρος της και εις βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Exantas είπε...

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή σχόλιο με το οποίο ταυτίζονται οι θέσεις μας.

Απαράδεκτος εκβιασμός

Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει ο βασικός κόμβος για τις κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάποιοι συνδικαλιστές επιμένουν, όμως, να θέλουν να είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν αν και ποιος Ελληνας ναυτικός θα προσλαμβάνεται από τις μεγάλες εταιρείες που θέλουν τα πλοία τους να περνούν από τη χώρα μας. Η Ελλάδα ζει, σε μεγάλο βαθμό, από τον τουρισμό. Η κοινωνία και το κράτος δεν μπορούν να επιτρέψουν σε μια μικρή εκβιαστική συντεχνία να δυσφημίζει συνεχώς τη χώρα διεθνώς. Το κράτος οφείλει να προστατεύσει άμεσα και αποτελεσματικά την απρόσκοπτη διέλευση επιβατών κάθε κρουαζιερόπλοιου που δένει σε ελληνικό λιμάνι!