Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΓΣΕΕ: Γενική, 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου. Την απόφαση έλαβε η Ολομέλεια της Διοίκησης χαρακτηρίζοντας σκληρά και άδικα τα μέτρα του μνημονίου.

Την ίδια μέρα (Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.
Στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας τονίζεται πως η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά «κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2011.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, ζητά:
  • Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.
  •  Μέτρα για την προστασία της απασχόλησης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού καθώς και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του.
  • Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου.

Διαμηνύει ακόμη ότι «οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους και δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές καθώς και την υποταγή των κλαδικών συμβάσεων στις επιχειρησιακές καθώς και τη συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών».



Δεν υπάρχουν σχόλια: