Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κατεδάφιση κτιρίου (πρώην ΝΑΤ), με ελεγχόμενη έκρηξη, για τη δημιουργία νέας πλατείας

Την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, το πρωί 10:00, θα πραγματοποιηθεί κατεδάφιση με ελεγχόμενη έκρηξη του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου και Ξούθου (πρώην ΝΑΤ)....


Πρόκειται για το επιστέγασμα τριετούς προσπάθειας, η οποία ανέδειξε τις δυσκαμψίες του δημοσίου και τις δυσλειτουργίες του συστήματος. Σημειωτέον ότι το κτίριο αγοράστηκε από το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαιτέρως δε στην περιοχή που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που αποκτήθηκαν θα αποτελέσουν οδηγούς για την πολιτική που θα αναπτύξει η Δημοτική Αρχή τη νέα τετραετία.

Ο νέος ελεύθερος και φυλασσόμενος χώρος θα συνδυαστεί με τα έργα που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή (πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, προσόψεις κτιρίων κ.λπ.) για την εξυγίανση και την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Λόγω των ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας και του περιορισμένου χώρου θα είναι αδύνατη η πρόσβαση σε όλους, πλην των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τεχνικών των μέσων που θα διαπιστευτούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η προσέλευσή τους στο σημείο θα γίνει μέσω των οδών Σωκράτους και Βερανζέρου, από 08:00 μέχρι 09:15 και η προθεσμία θα τηρηθεί αυστηρότατα.

Αρμόδιος για τις διαπιστεύσεις είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς (τηλ. 6947 376613) και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου κ. Λάμπρος Πέγκος (τηλ. 6970 302894).
Η παρακολούθηση της επιχείρησης θα γίνει από την ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 36-40, όπου θα αναμένουν τους εκπροσώπους των μέσων αρμόδιοι υπάλληλοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: