Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοβουλία των γιατρών για να «καταργηθεί» το φακελάκι.

Αν σου ζητήσουν φακελάκι..ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ

«Σου ζητούν φακελάκι; Δώσε ένα άδειο». Η παρότρυνση που απηύθυναν πρόσφατα προς τους ασθενείς οι γιατροί του νοσοκομείου Σπάρτης υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η προσπάθεια αυτοκάθαρσης στον χώρο του ΕΣΥ παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα. ,,,,


Εκστρατεία για να σταματήσει το «φακελάκι» άρχισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Αφίσα που έχει τοιχοκολληθεί στα νοσοκομεία αναφέρει ότι «εάν σου ζητήσουν ‘φακελάκι’ δώσε ένα άδειο».

Η αφίσα τυπώθηκε και σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ έως την Παρασκευή θα έχει αναρτηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, με ευθύνη των κατά τόπους Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. «Η Ομοσπονδία έχει ανοίξει μέτωπο στη μίζα, τη διαφθορά και το φακελάκι.


«Τέτοιες πρωτοβουλίες καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη μερίδα των γιατρών αγωνιά, προσπαθεί και συμπάσχει με τον ασθενή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

Η αφίσα αυτή αποτελεί συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πάψουν να συμμετέχουν σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι που προσβάλλει την κοινωνία μας και αποψιλώνει το σύστημα υγείας από πόρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υλικοτεχνική υποδομή, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τις αποδοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: