Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η «απειλή» της ΠΝΟ για απεργιακές κινητοποιήσεις «εντός του αμέσου χρονικού διαστήματος», εάν δεν ήταν μια άκαιρη και επιζήμια για τους ναυτικούς κίνηση, θα ήταν ένα ωραίο και αστείο ανέκδοτο

H ΠΝΟ με μια «γερασμένης» νοοτροπίας διοίκηση, διολισθαίνοντας προς την πλευρά της «γνώμης» των κομματικά ελεγχόμενων συνδικαλιστών, εγκλώβισε τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας στην πλάτη των οποίων παίζουν τα κομματικά και συνδικαλιστικά τους «παιχνίδια», με αποτέλεσμα να μην έχουν υπογραφεί ακόμα οι ΣΣΕ και κατ επέκταση να μην αυξηθεί ο μισθός τους ούτε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα....

Πέρασε το καλοκαίρι, (παραδοσιακά, η εποχή διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ στην ακτοπλοΐα), και η ΠΝΟ εγκλωβισμένη στον πάγιο αρνητισμό των ακραίων και κομματικά υποκινούμενων στοιχείων απέρριψε, όπως ευρέως στο λιμάνι ακούγεται, πρόταση της ακτοπλοϊκής εργοδοσίας για υπογραφή της ΣΣΕ με παροχή αύξησης της τάξεως του 1,5%.

Φτάσαμε λοιπόν στον Νοέμβρη, και η ΠΝΟ με εξώδικη πρόσκληση προς τον αρμόδιο υπουργό και στις εφοπλιστικές ενώσεις «απειλεί» με απεργιακές κινητοποιήσεις «εντός του άμεσου προσεχούς διαστήματος».

Και απορεί κανείς ακόμα μια φορά στα χέρια ποίων έχουν εναποθέσει τις τύχες τους οι εργαζόμενοι ναυτικοί.

Με την σε συνεχώς φθίνουσα πορεία της Ελληνικής οικονομίας και με την οικτρή οικονομική κατάσταση του συνόλου των ακτοπλοϊκών εταιρειών, αντί η έμπειρη υποτίθεται ΠΝΟ, να κλείσει τα αυτιά της στα ακραία κομματικά υποκινούμενα στοιχεία που βρίσκονται και στους κόλπους της και να κλείσει το θέμα της ΣΣΕ το αργότερο μέσα στον Αύγουστο, στύλωσε τα πόδια και έφθασε να απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καταχείμωνο.
Δηλαδή βούτυρο στο ψωμί των ακτοπλόων εφοπλιστών.
Άλλο που δεν θέλουν να δέσουν το καταχείμωνο τα καράβια με ευθύνη όχι δική τους αλλά των ναυτικών.
Οικονομία στα καύσιμα, στους μισθούς και όλα αυτά με πρωτοβουλία της ΠΝΟ.
Ωραία τα καταφέρατε κύριοι συνδικαλιστές.

Γιατί αν νομίζει η ΠΝΟ ότι με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, θα επιβάλλει και μάλιστα μέσα στο καταχείμωνο, να δοθούν στους ναυτικούς της ακτοπλοΐας αυξήσεις της τάξεως του 2-4% είναι μακράν νυχτωμένη.

Εάν πράγματι έγινε πρόταση από τις ακτοπλοϊκές ενώσεις να δοθεί αύξηση 1,5% και η ΠΝΟ την απέρριψε, θα πρέπει να δώσει λόγο στους εργαζόμενους στα ακτοπλοϊκά πλοία ναυτικούς.

Τους μοναδικούς που συμφέρει να υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών της ακτοπλοΐας μέσα στο καταχείμωνο, είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που θα γλυτώσουν μερικά από τα έξοδα κίνησης άδειων πλοίων, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ των οποίων οι σημαίες θα κυματίζουν στο λιμάνι στην διάρκεια των κινητοποιήσεων, και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που στις πλάτες των ναυτικών θα γίνουν βουλευτές, ευρωβουλευτές και για επιβράβευση της «μαχητικότητας τους» θα ανελιχθούν στον κομματικό μηχανισμό.

Οι χαμένοι θα είναι πρώτα από όλα η χώρα, οι κάτοικοι των νησιών που χρησιμοποιούν αυτήν την εποχή τα πλοία και οι εργαζόμενοι στα ακτοπλοϊκά πλοία ναυτικοί.

Για αυτό η «απειλή» της ΠΝΟ για απεργιακές κινητοποιήσεις «εντός του αμέσου χρονικού διαστήματος» εάν δεν ήταν μια ανόητη και επιζήμια για τους ναυτικούς κίνηση, θα ήταν ένα ωραίο και αστείο ανέκδοτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: