Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κομματικο-συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις για «λαϊκή κατανάλωση»?

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας οργανώνουν την Παρασκευή στις 10 το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-Στέφενσον-ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Τα σωματεία, σε ανακοίνωσή τους, καλούν τους ναυτεργάτες να απαιτήσουν σύγχρονα και ασφαλή πλοία, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με φθηνά εισιτήρια και όλες τις μέρες του χρόνου. Κάνουν δε λόγο για εγκατάλειψη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε Φούρνους, Ικαρία αλλά και σε μια σειρά άλλα νησιά.

Σχόλιο : Η παραπάνω αναγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είναι μια καθαρά πολιτική-κομματική συγκέντρωση, που καμιά απολύτως σχέση δεν έχει με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο ναυτικό επάγγελμα....

Είναι σαφές ότι, η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών Ελληνικών πλοίων είναι σύγχρονα πλοία και το σύνολο του στόλου της Ελληνικής ακτοπλοΐας είναι απόλυτα ασφαλή πλοία.
Και μέχρι εδώ είναι το συνδικαλιστικό ενδιαφέρον των ναυτικών.
Να έχουν καλές εργασιακές συνθήκες σε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Τα περί εγκατάλειψης των νησιών ενδεχόμενα να αφορούν τους Έλληνες πολίτες που τα κατοικούν, και το ΚΚΕ και τα πολιτικά κόμματα που θέλουν να θέτουν ζητήματα για λαϊκή κατανάλωση.

Όσον αφορά τα νησιά της πάλαι ποτέ «άγονης γραμμής» θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε, όλοι οι Έλληνες πολίτες, την ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση που θα μπορούσε να έχει η ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ για να έχουν καθημερινή και συνεχή «συγκοινωνία» τα νησιά μας.

Γιατί ας μην μου πει κάποιος ναυτικός ότι ξέρει τον τρόπο να έχουν οι φούρνοι καθημερινά το καταχείμωνο πλοίο τύπου HIGH SPEED ή BLUE STAR για να μεταφέρει 5 επιβάτες και με φθηνό εισιτήριο.
Όποια ακτοπλοϊκή εταιρεία θα το έκανε, μέσα σε δυο το πολύ χρόνια θα έκλεινε και θα έστελνε τους εργαζόμενους της στην ανεργία.

Για αυτό θεωρώ ότι η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ναυτεργατικών σωματείων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι μια πολιτική-κομματική συγκέντρωση και όχι μια συγκέντρωση με αιτήματα-θέματα που πραγματικά υπάρχουν και πρέπει να προβληθούν για να κάνουν πιο εύκολη την ζωή του Έλληνα ναυτικού.
Αλλά αυτό γίνεται όταν ο συνδικαλισμός χρησιμοποιείται για κομματικές σκοπιμότητες. Ξεφεύγει από τους σκοπούς του και ασχολείται με «αλλότρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: