Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τις προτάσεις του για την ανεργία και την ανάπτυξη παρουσίασε ο ΣΕΒ



Μείωση φόρων και fast track για όλους τους επενδυτές και όχι μόνο για τους ξένους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το μόνο ουσιαστικό αντίδοτο στην ανεργία είναι η ανάπτυξη.....


Αναγνώρισε πάντως ότι το πρόγραμμα δράσεων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι εκτεταμένο, πολύπλευρο και συνιστά αναμφίβολα μία γραμμή άμυνας στο πρόβλημα της ανεργίας. Συνέστησε όμως προσοχή στη διαδικασία εφαρμογής του, καθώς πολλά αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν υστέρησαν στη διαδικασία υλοποίησης τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Σύνδεσμος είχε προτείνει σειρά μέτρων για την ανεργία, απέναντι στα οποία η τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ η ΓΣΕΕ απέρριψε τότε την πρότασή μας να υπογραφεί, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΕΓΣΣΕ, ένα ευρύτερο κοινωνικό συμβόλαιο για την προστασία των δυνάμεων εργασίας και των θέσεων απασχόλησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πακέτο μέτρων ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε:
-Να γίνει αξιολόγηση των πάσης φύσεως επιδομάτων και ενισχύσεων που παρέχει ο ΟΑΕΔ.
-Να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που αποτελούν ένα πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας.
-Να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στα προγράμματα εργασίας για νέους έως 24 ετών, όπου η ανεργία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, σε γενικότερο πλαίσιο το βάρος θα πρέπει να πέσει σε επιθετικές πολιτικές που να δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, δηλαδή:
-Μείωση της φορολογίας, με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
-Δραστική περικοπή της κρατικής σπατάλης και της κρατικής παρέμβασης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των δημόσιων επενδύσεων.
-Διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος fast track για την καινοτόμο Ελληνική επιχειρηματικότητα -και όχι μόνο για τους ξένους μεγαλοεπενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: