Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

HELLENIC SEAWAYS…..the day after


Ο «πόλεμος» των δύο μεγάλων μετόχων για τον έλεγχο της ακτοπλοϊκής εταιρείας HELLENIC SEAWAYS φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του με νίκη στα σημεία......

Ο ουσιαστικός νικητής, σε κάθε περίπτωση, θα είναι η εταιρεία η οποία μετά από την πολύχρονη «ταλαιπωρία» της επέστρεψε στο παιχνίδι της αγοραπωλησίας της μετοχής της και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, αναλογιζόμενοι και τα σημεία των καιρών, σε αρκετά υψηλή τιμή.

Είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι, ο όμιλος GRIMALDI επιθυμεί σφόδρα να αξιοποιήσει το «εν υπνώσει» χρήμα που έχει επενδύσει στην εταιρεία και από την άλλη για την τράπεζα θα είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος για να μειώσει την έκθεση της στην εγχώρια ναυτιλία διασκεδάζοντας τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις των εν δυνάμει διεθνών επενδυτών του τραπεζικού κλάδου.

Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να έχει ως κύριο προσανατολισμό την διατήρηση ήρεμου εταιρικού κλίματος και για αυτό τον λόγο οι τυχόν αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας διοίκησης της εταιρείας θα πρέπει να είναι προσεκτικές και οι λιγότερες δυνατόν ώστε να μην βλάψουν την πορεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: