Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

El-Erian: Βλέπει ελεγχόμενη χρεοκοπία



Η Ελλάδα κατά πάσαν πιθανότητα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέσα σε διάστημα τριών ετών γιατί τα μέτρα περικοπής των δημοσίων δαπανών δεν αρκούν για την μείωση του κρατικού χρέους σύμφωνα με τον Mohamed El-Erian, της Pimco....


Η χρεοκοπία είναι πιθανή εφόσον μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες και να γίνει με ελεγχόμενη αναδιάρθρωσητου χρέους και με ανατίμηση ώστε να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα δήλωσε ο El Erian προσθέτοντας πως η εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Στο τέλος της διαδικασίας το δανειακό βάρος πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο από ότι ήταν στην αρχή, ενώ σε κάποιο σημείο θα καταδειχθεί το πιο πιθανό αποτέλεσμα και για το υπόλοιπο σύστημα.

Ρεν: Καμία αναδιάρθρωση χρέους στην ευρωζώνη

Κάθετος ήταν ο Όλι Ρεν ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρεόυς σε χώρα της Ευρωζώνης: "Τα τρέχοντα δανειακά προβλήματα της ευρωζώνης θα λυθούν χωρίς αναδιάρθρωση χρέους.

Οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να δεσμευθούν στην συνετή δημοσιονομική πολιτική. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επωμιστούν τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: