Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Περισσότεροι από 150 οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ινδονησία

Το ισχυρό τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών στην Ινδονησία έχει προκαλέσει το θάνατο 154 ανθρώπων, ενώ περίπου 400 αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 112 νεκρούς στο αρχιπέλαγος Μενταουάι, ανοικτά της Σουμάτρας....


Ο Χαρμενσιάχ υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η παροχή βοήθειας στους επιζώντες. "Έχασαν τα σπίτια τους και έχουν ανάγκη μεγάλης βοήθειας. Έχουν σκηνές, αλλά δεν επαρκούν", πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της απομόνωσης των νησιών στο αρχιπέλαγος, όπου έχει διακοπεί η επικοινωνία.

Πολλά χωριά, ειδικά στο νησί του Νότιου Παγκάι, καταστράφηκαν από τα κύματα ύψους τριών μέτρων που έφτασαν ακόμα και σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές.
 
Πηγή : skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: