Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εκτός στόχου το έλλειμμα του προϋπολογισμού



Εκτός στόχου κινείται στο εννιάμηνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο καταγράφει μείωση 30,9%, έναντι της αναθεωρημένης προς τα κάτω πρόβλεψης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2011 για ετήσια μείωση κατά 36,9%... 

Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.299 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 30,9%.

Η διαφορά από τον ετήσιο στόχο βασίζεται, σύμφωνα με το υπουργείο, κυρίως στις προγραμματισμένες δαπάνες για τόκους κατά το εννιάμηνο, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 88% της ετήσιας πρόβλεψης, ενώ η διαφορά στα έσοδα υπερκαλύπτεται από την πολύ καλή πορεία μείωσης των δαπανών.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 8,7%.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η βελτίωση της απόδοσης των εσόδων κατά το εννεάμηνο σε σχέση με το οκτάμηνο (που η αύξηση ήταν 3,4%) οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 16,9% το μήνα Σεπτέμβριο.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 7%, ενώ οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι περιορισμένες κατά 30,3% και τα έσοδα του κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.


Δεν υπάρχουν σχόλια: