Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια στον Αλαβάνο

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέπτεται το απόγευμα της Παρασκευής τις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής....

Αμέσως μετά την επίθεση ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος ώστε να αναπτυχθεί η βία, ενώ δήλωσε ότι η «Ελεύθερη Αττική» δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού».

Σε επικοινωνία του με το STAR o Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ κατήγγειλε ότι οι ταραξίες κατά την επίθεση έσπασαν τα δόντια μια κοπέλας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συνασπισμός χαρακτηρίζει την επίθεση "τραμπούκικη" και επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία.

Την επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου του Συνασπισμού καταδίκασε η κυβέρνηση με δηλώσεις του Γ. Πεταλωτή, ο οποίος τόνισε ότι «όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία».

Ο Νίκος Σοφιανός από το ΚΚΕ δήλωσε: «Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλ. Αλαβάνου. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Την επίθεση εναντίον του Αλ. Αλαβάνου καταδίκασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης από την Πάτρα, όπου περιοδευει.Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Αλέκος Αλαβάνος.


Στη δήλωση του ο κ. Πεταλωτής αναφέρει: «Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άσκηση βίας εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Αλέκου Αλαβάνου, όπως και κάθε μορφή βίας».
Προσθέτει επίσης ότι «όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: