Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται νέα μέτρα;



Σημαντικές περικοπές δαπανών στις ΔΕΚΟ, στα νοσοκομεία και στους ΟΤΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο σε περίπτωση που ζητηθούν επιπλέον μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2011, καθώς θεωρεί ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια νέων φόρων..
 ..

Το ενδιαφέρον του οικονομικού επιτελείου στρέφεται στον προϋπολογισμό του 2010, καθώς θα πρέπει να εισπραχθούν περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι του τέλος του έτους.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει νέα επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων εξαιτίας της αναθεώρησης του ελλείμματος παρείχε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση του Εκοφίν, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι θα είναι περιορισμένες οι επιπτώσεις στο έλλειμμα του 2010, από την αναθεώρηση των δημοσιονομικών δεδομένων της περιόδου 2006-2009.

Χαρακτήρισε "υποθετικού χαρακτήρα" τις δηλώσεις Ρεν, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.

Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αγορές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το σημερινό αποτέλεσμα της δημοπρασίας των έντοκων γραμματίων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα σε περίπτωση που η Eurostat αναθεωρήσει σημαντικά προς τα πάνω το έλλειμμα και το χρέος του 2009 άφησε ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναθεωρηθεί στο 15,4%, από 13,6% που είχε εκτιμηθεί το καλοκαίρι και 12,7% στις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρεν ο έλεγχος της Eurostat στα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθεί πριν από τις 22 Οκτωβρίου αλλά να παραταθεί ως τις 15 Νοεμβρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: