Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Νέα κόντρα Χρυσοχοϊδη – πολυεθνικών




Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και πολυεθνικές εταιρίες για τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους στην Ελλάδα...


Αντιδρώντας σε ισχυρισμούς στελεχών πολυεθνικών που υποστηρίζουν ότι «δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε πολιτικός να μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε με τις τιμές», ο Μ. Χρυσοχοϊδης διαμήνυσε: «είμαι ο υπουργός που εποπτεύει την αγορά και ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι στην αγορά».

Την ίδια ώρα πάντως οι πολυεθνικές εταιρείες, που ζητούν διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών των προϊόντων τους, υποστηρίζουν ότι οι τιμοκατάλογοί τους είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Αποδίδουν μάλιστα τις υψηλές τιμές στους μεσάζοντες και στην υψηλή φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: