Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ο τρόπος της πρόσφατης διακυβέρνησης της χώρας, πιθανόν να τεκμαίρει έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκατεστημένους στην χώρα μας να ελέγχουν λεπτομερώς τον προϋπολογισμό και το δημοσιονομικό πρόγραμμα της, τις απαξιωτικές δηλώσεις των υπουργών και στελεχών κυβερνήσεων των σοβαρών Ευρωπαϊκών και όχι μόνον κρατών, αλλά και την εν γένει υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, αποκάλυψαν το μεγαλύτερο, μεταπολεμικά, πολιτικό έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Μια μεγάλη ομάδα ανίκανων ή/και διεφθαρμένων πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια, κατάφεραν να υποθηκεύσουν το μέλλον του Ελληνικού λαού για τις επόμενες, τουλάχιστον, δύο δεκαετίες.

Τόσο μεγάλο κακό, νομίζω ότι, δεν έκανε στην Ελλάδα ούτε η χούντα των συνταγματαρχών, οι οποίοι ούτως ή άλλως πλήρωσαν ή και πληρώνουν ακόμα για τα εγκλήματα τους.

Εκμεταλλευόμενοι την ακατανόητη ανοχή του Ελληνικού λαού, η προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον «συντονισμό» ενός τεμπέλη όπως κατά κόρο έχει γραφτεί, ανίκανου όπως αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων και αποδεδειγμένα ριψάσπιδα πρωθυπουργού, για πέντε ολόκληρα χρόνια παρέδωσε την χώρα σε ένα όργιο λεηλασίας του κράτους, κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και βολέματος των κάθε λογής ανίκανων, (με τον ηπιότερο χαρακτηρισμό), «ημετέρων» με την τοποθέτηση τους στην διαχείριση υπουργείων, και κάθε μορφής και υπόστασης δημόσιου οργανισμού και φορέα.

Και όλα αυτά με το σύνθημα «σεμνά και ταπεινά» για την επανίδρυση του κράτους.

Αποτέλεσμα της ανικανότητας και της τουλάχιστον, (και πάλι με τον ηπιότερο χαρακτηρισμό), όχι χρηστής διαχείρισης του κράτους, είναι η σημερινή δεινότατη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το μέγεθος της ζημιάς για την χώρα είναι τέτοιο που προφανώς συντρέχουν λόγοι ώστε να καταλογισθούν ευθύνες σε επίπεδο εγκλήματος κατά του Ελληνικού λαού.

Ενδεχομένως πολλοί και ιδίως οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στο εθνικό έγκλημα, να σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν υπερβολικό, λαϊκιστή, εθνικιστή ή και πολιτικά αντίθετο στην προηγούμενη κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είμαι, συνειδητά τουλάχιστον, τίποτα από όλα αυτά, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να μάθουμε κάποτε όλοι και ιδίως οι πολιτικοί , ότι δεν μπορούν να εγκληματούν σε βάρος του κράτους και του Ελληνικού λαού χωρίς να τιμωρούνται.

Ο πρώην πρωθυπουργός αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του είναι σε χειμερινές διακοπές, οι πρώην τσάροι της οικονομίας, υπουργοί, πρόεδροι και διοικητές οργανισμών είναι ακόμα εν ενεργεία πολιτικοί ή ιδιωτεύουν απολαμβάνοντας τα «οφέλη» από την πενταετή διακυβέρνηση της χώρας , και ο δύστυχος λαός προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε αυτό το χάος που δημιούργησαν οι ανόητοι, ανίκανοι και, πιθανώς ή μάλλον προφανώς, διεφθαρμένοι κυβερνώντες.

Πιο μήνυμα περνάει στα νέα παιδιά που αύριο ενδεχομένως να ασχοληθούν με την πολιτική και τα κοινά αυτού του τόπου?

Το μήνυμα της αλαζονείας, της ασυλίας, της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας των πολιτικών.

Με τέτοια μηνύματα και η επόμενη γενιά πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών, δεν θα είναι οι άριστοι όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά θα είναι τα λαμόγια, οι επιτήδειοι και το χειρότερο γενικότερα κομμάτι του κοινωνικού ιστού αυτής της χώρας.

Είναι εθνική ανάγκη να αποκτήσουν ξανά οι πολιτικοί την αίγλη ενός Βενιζέλου (Ελευθερίου), ενός Τρικούπη, ενός Καραμανλή (του original), ενός Παπανδρέου (Ανδρέα) και από άποψη σοβαρότητας και εργατικότητας ενός Κώστα Σημίτη.

Ένας τρόπος υπάρχει να αποκτήσει και πάλι η πολιτική την αίγλη και την σοβαρότητα της.

Να συγκληθεί άμεσα μία σοβαρή και ουσιαστική εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, ή και ένα δικαστήριο πολιτικών εγκληματιών η οποία αφού εντοπίσει τους εγκληματίες πολιτικούς, (γιατί έγκλημα υπάρχει άρα υπάρχουν και εγκληματίες), θα αποδώσει τις ευθύνες και τις ποινές που αναλογούν σε καθένα εξ αυτών ώστε κάποτε να αρχίσει να λειτουργεί το κράτος δικαίου σε αυτήν την ταλαίπωρη χώρα.

Αυτοί που έφεραν την χώρα και τον Ελληνικό λαό σε αυτήν την κατάντια, θα πρέπει να πληρώσουν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, να στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής στους στα κοινά για χρονικό όριο ανάλογο της ανικανότητας που επέδειξαν κατά την τέλεση των κρατικών καθηκόντων που τους είχαν ανατεθεί, και της συμμετοχής τους σε οποιασδήποτε μορφής ενέργειες που συνιστούν κρατική λεηλασία και όχι να απολαμβάνουν ασυλίας ή και προνόμια πρώην και εν ενεργεία πολιτικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην χώρα μας υπάρχουν τρεις ισχυρές δiκτατορίες.
Των 300,
Tων βολεμένων &
Tων συνδικαλιστών.
Ακολουθούν & άλλες μικρότερες .... αλλά εξ ίσου ισχυρές.
Με ναυτικούς Κανονιοβολισμούς,
Κουρσάρος